Μία μικρή κίνηση που θα δώσει μεγάλη χαρά σε όσους την έχουν ανάγκη αυτό το Πάσχα

Γενικώς & Αορίστως

Από τότε που έγινα μαμά, η ένταση των συναισθημάτων μου μοιάζει να έχει πολλαπλασιαστεί. Δεν ξέρω αν είναι αυτόματος μηχανισμός, ο οποίος ενεργοποιείται όταν μεγαλώνεις ένα παιδί. Ξέρω όμως, ότι από εκείνη τη στιγμή ένιωσα πραγματικά ότι δεν υπάρχει μετρήσιμη κλίμακα για την αγάπη και τα συναισθήματα δεν καλουπώνονται, ανάλογα με τις ανάγκες.

Αυτά τα δύο χρόνια λοιπόν, που είμαι μαμά, χαίρομαι με τα πιο απλά και στενοχωριέμαι για όσα έχουν αξία. Και εντάσσοντας πλήρως στην προσωπικότητά μου και στη συμπεριφορά μου την έννοια της ενσυναίσθησης, νιώθω ότι έχω ενεργοποιήσει, έχω ευαισθητοποιήσει τους κοινωνικούς μου αισθητήρες περισσότεερο. Αυτούς τους αισθητήρες που κάνουν τον άνθρωπο να είναι δοτικός, να νοιάζεται, να μοιράζεται και να διαθέτει απλόχερα όλα εκείνα τα θετικά που δεν μετριούνται και πάντα περισσεύουν.

Η αγάπη και η φροντίδα είναι τα δύο βασικά συστατικά της πολύπλοκης ψυχοσύνθεσης μιας μαμάς. Το πρώτο είναι η κινητήριος δύναμη του δεύτερου κι όλα τα υπόλοιπα έπονται σχεδόν αυτόματα. Σε μέρες γιορτινές, όπως αυτές που διανύουμε, οδεύοντας προς το Πάσχα και σε μία περίοδο που όλοι μας έχουμε αφήσει πολλά παράθυρα έκφρασης των συναισθημάτων, με την αγάπη και την επιθυμία για φροντίδα να είναι κυρίαρχα η ανάγκη της προσφοράς γίνεται εντονότερη. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στη δική μου περίπτωση. Και πάντα σκέφτομαι, όταν κρατώ το παιδί μου αγκαλιά, πώς η αγάπη δεν έχει όρια, δεν διπλασιάζεται, απλά μοιράζεται. Και πάντα εύχομαι κάθε παιδί εκεί έξω να έχει μία αγκαλιά, όπως του αξίζει. Και πάντα ψάχνω τρόπο να συνεισφέρω σε αυτό.

Επειδή οι αγκαλιές δεν τυλίγονται σε πακέτα, η φροντίδα δεν αγοράζεται και η αγάπη δεν τεμαχίζεται σε δόσεις, καλό είναι να βρίσκουμε τρόπους να τα προσφέρουμε σε όσους τα έχουν πραγματική ανάγκη. Η έμπρακτη στήριξη μετριέται και σε αυτό σε καλώ να συμμετέχεις. Να βάλουμε όλες μαζί το δικό μας λιθαράκι και να πολλαπλασιάσουμε όλα τα μετρήσιμα.

Μετρήσιμες είναι οι πράξεις μας, οι πράξεις προσφοράς, όπως αυτή του AB Βασιλόπουλου και η έμπρακτη στήριξή του στην «Αμυμώνη», τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες.

Και φέτος, για 5η συνεχή χρονιά, τα Πασχαλινά Αβγά ΑΒ, ντύνονται με τις ζωγραφιές παιδιών, «μεγάλης αξίας» που έχουν ζωγραφίσει τα παιδιά της Αμυμώνης. Με την αγορά ενός Πασχαλινού Αβγού τα 0,30€ πηγαίνουν στο έργο της Αμυμώνης, ενώ ο AB διπλασιάζει το ποσό, στηρίζοντας ακόμα περισσότερο τον Σύλλογο.

Ο ΑΒ βρήκε τρόπο να διπλασιάσει την αγάπη. Έμμεσα αλλά απλά. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι φέτος να πάρεις τα Πασχαλινά Αβγά για μικρούς και μεγάλους από την ΑΒ. Θα τα βρεις σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της αλλά και στο e-shop της σε δύο μεγέθη και σχέδια. (2 διαφορετικές παιδικές ζωγραφιές στο κάθε μέγεθος).

Η στήριξη και η κοινωνική προσφορά είναι θεμελιώδης αξίες που ολοκληρώνουν την έννοια της αγάπης και μαζί με τον ΑΒ φέτος το Πάσχα θα καταφέρουμε να κάνουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη να νιώσουν καλύτερα.

Σε ένα κυκεώνα αλλαγών, αναμειγμένων με φόβο, μία τέτοια κίνηση είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Πίστεψέ με, θα αισθανθείς κι εσύ καλύτερα. Αν υπάρχει ένας τρόπος να μετρήσει κανείς την αγάπη, σίγουρα είναι μία κίνηση σαν αυτή του ΑΒ. Εμείς δεν έχουμε παρά να την στηρίξουμε.

Μην ξεχνάς ότι η αγάπη έχει νόημα μόνο στο “μαζί”, εκεί κρύβεται όλη η αξία της και αποδίδεται στην πιο αυτούσια μορφή της. Κι αυτό είναι ένα μία από τις πιο ουσιώδεις αξίες που θα μεταδώσεις στο παιδί ή τα παιδιά σου.

Χριστίνα Θεοδωροπούλου
Χριστίνα Θεοδωροπούλου
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES