Το Instagram παίρνει μέτρα για την προστασία των έφηβων χρηστών του

Τεχνολογια

4moms team , 18-03-2021

Το Instagram έρχεται να πάρει μέτρα με τα οποία θα προστατεύσει τους έφηβους χρήστες από τα ανεπιθύμητα μηνύματα από ενήλικους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα ρύθμιση της πλατφόρμας, οι ενήλικοι χρήστες θα μπορούν να στείλουν ιδιωτικά μηνύματα μόνο σε εφήβους που τους ακολουθούν. Και στα μηνύματα αυτά θα υπάρχει η επισήμανση που θα υπενθυμίζει στους ανήλικους ότι δεν χρειάζεται να απαντούν σε τίποτα που τους κάνει να αισθάνονται άβολα.

Με δεδομένο ότι τα μέτρα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν μόνο αν οι λογαριασμοί αναφέρουν την πραγματική ηλικία των χρηστών, το Instagram ανέφερε ότι αναπτύσσει «νέα τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία μηχανικής μάθησης», που θα βοηθήσει στην επαλήθευση αυτού του στοιχείου.

«Αν και πολλοί άνθρωποι είναι ειλικρινείς για την ηλικία τους, γνωρίζουμε ότι οι νέοι άνθρωποι μπορεί να πουν ψέμματα για την ημερομηνία γέννησής τους. Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα για να το αποτρέψουμε αυτό, αλλά η επαλήθευση της ηλικίας των ανθρώπων online είναι περίπλοκη και κάτι με το οποίο παλεύει η βιομηχανία μας», αναφέρει το Instagram σε blog.

«Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση, αναπτύσσουμε νέα τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία μηχανικής μάθησης, που θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τους εφήβους μας πιο ασφαλείς και να εφαρμόσουμε νέα χαρακτηριστικά κατάλληλα για την ηλικία», σημειώνει ακόμη.

Επίσης, η πλατφόρμα ανέφερε ότι υπενθυμίζει στους νεαρούς χρήστες της την επιλογή να κάνουν ιδιωτικό τον λογαριασμό τους. «Αν ένας έφηβος δεν επιλέξει να είναι ιδιωτικός ο λογαριασμός όταν εγγράφεται, στέλνουμε μία ειδοποίηση αργότερα, υπογραμμίζοντας τα οφέλη ενός ιδιωτικού λογαριασμού και υπενθυμίζοντας να ελέγξουν τις ρυθμίσεις τους», αναφέρει σχετικά.

Ακόμη, το Instagram ανέφερε ότι αναζητά τρόπους για να είναι πιο δύσκολο για τους ενήλικους χρήστες που έχουν επιδείξει «πιθανά ύποπτη συμπεριφορά» να επικοινωνούν με έφηβους, μεταξύ άλλων περιορίζοντας τη δυνατότητα αυτών των ενηλίκων να βλέπουν προτεινόμενους λογαριασμούς εφήβων.

Επίσης, η πλατφόρμα ανέφερε ότι θα ενημερώνει τους έφηβους για πιθανή ύποπτη συμπεριφορά ενηλίκων, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής πολλών ιδιωτικών μηνυμάτων. «Θα χρησιμοποιούμε αυτό το εργαλείο για να ενημερώνουμε τους παραλήπτες και να τους δίνουμε την επιλογή να τερματίσουν τη συζήτηση, να μπλοκάρουν, να κάνουν αναφορά για τον ενήλικο ή να τον περιορίσουν».

 

Photo by Kate Torline from Unsplash

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES