Η ψυχική υγεία των εφήβων επηρεάζεται από τον ύπνο τους

Best of internet

4moms team , 01-03-2021

Η ψυχική υγεία των εφήβων επηρεάζεται πολύ από τον βραδινό ύπνο τους.

Η εφηβεία δεν είναι μία εύκολη περίοδος στη ζωή ενός ανθρώπου καθώς οι ορμόνες, η πίεση του σχολείου, και η προσπάθεια να βρουν τον εαυτό τους μπορεί να τους εξοντώσει. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η ενασχόληση με την τεχνολογία που μπορεί να τους κρατήσει ξύπνιους για περισσότερη ώρα. 

Καθώς ο ύπνος παίζει κύριο ρόλο στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και του εγκεφάλου μας, καταλαβαίνουμε πως το να μην κοιμούνται αρκετά, μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει.

Οι έφηβοι χρειάζονται 9 με 9.5 ώρες βραδινού ύπνου καθημερινά. Μάλιστα, ένας οργανισμός που κοιμάται και ξεκουράζεται μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα δύσκολες και συναισθηματικά φορτισμένες καταστάσεις όπως οι καυγάδες αλλά και η κοινωνική πίεση.

Μάλιστα, οι έφηβοι που κοιμούνται μόλις 6 ώρες καθημερινά, είναι πιο πιθανό να έχουν άσχημη συμπεριφορά και να κάνουν λάθος επιλογές.

Εμείς από την πλευρά μας, χρειάζεται να διασφαλίσουμε πως το έφηβο παιδί κοιμάται αρκετά. Μπορεί να είναι ένα δύσκολο task, όμως μπορούμε να ξεκινήσουμε το να του παίρνουμε το κινητό ή το tablet ώστε να μην απασχολείται με αυτό ενώ θα έπρεπε να κοιμάται.

Το να θέλει ο έφηβος να μείνει ως αργά είναι απολύτως φυσιολογικό και ένα στάδιο που όλοι μας έχουμε περάσει. Όμως, για χάρη της ψυχικής υγείας του οφείλουμε να προσπαθήσουμε να κοιμάται όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES