Ποιος είναι ο καφές Dalgona που πρωταγωνίστησε στις αναζητήσεις των Ελλήνων στο Google

Μαγειρευουμε

4moms team , 17-12-2020

Μας χωρίζουν μόνο λίγες ημέρες από την έλευση του 2021 και αυτή η δύσκολη χρονιά φτάνει επιτέλους στο τέλος της. Η Google έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις αναζητήσεις των Ελλήνων σε διάφορες κατηγορίες και ο Dalgona Coffee ήταν αρκετά ψηλά.

Η φράση «Dalgona Coffee» ήταν τελείως άγνωστη για τις μηχανές αναζήτησης μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου. Τότε ήταν που ξεκίνησαν οι πρώτες αναζητήσεις. Από τότε, η συνταγή σιγά – σιγά άρχισε να γίνεται εξαιρετικά δημοφιλής με το YouTube να διαθέτει πλέον χιλιάδες βίντεο με οδηγίες και συμβουλές.

Η πρωτιά του Dalgona Coffee

Φαίνεται πως στα Lockdown οι Έλληνες εκτός από ψωμί, banana bread και γλυκά, έφτιαχναν και τον εν λόγω καφέ. Μάλιστα, ήρθε πρώτος στη λίστα στην κατηγορία των συνταγών.

Πώς φτιάχνεται

Η συνταγή είναι απλή. Χτυπάτε ίσες αναλογίες σκόνης στιγμιαίου καφέ, ζάχαρης και ζεστού νερού μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα και στη συνέχεια τον ρίχνετε σε ένα ποτήρι με κρύο ή ζεστό γάλα.

Εάν θέλετε η συνταγή να γίνει πιο «ψαγμένη» μπορεί να διακομίσετε με σκόνη καφέ, κακάο και να προσθέσετε θρυμματισμένα μπισκότα.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES