Κοινωνικές δεξιότητες για παιδιά στην καραντίνα

Παιδιά

Η κοινωνικοποίηση με άλλα μωρά και μικρά παιδιά είναι ένα σημαντικό μέρος της ανάπτυξης στα πρώτα χρόνια των παιδιών, αλλά οι νόμοι της καραντίνας και κοινωνικής απόστασης αυτές τις μέρες δυσκολεύουν την αλληλεπίδραση με τους φίλους τους.

Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές με το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να διασφαλίσουν ότι το μικρό παιδί τους δεν θα χάσει την κρίσιμη ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων.

  1. Παίξτε παιχνίδια που αναπτύσσουν επικοινωνίες, γλώσσα και κοινωνικές δεξιότητες, π.χ. κάνετε ότι καλείτε το μικρό παιδί σας στο τηλέφωνο και πρέπει να σας απαντήσει, πετάξτε του μπάλα για να την πετάξει πίσω, δηλαδή καποιο παιχνίδι που χρειάζεται δράση-αντίδραση.
  2. Βοηθήσετε το παιδί σας να επικοινωνήσει τα συναισθήματά του, Η αφήγηση των δικών σας συναισθημάτων είναι ένα υπέροχο πρώτο βήμα: «Νιώθω λίγο αναστατωμένος τώρα γιατί δεν είμαστε σε θέση να δούμε τον παππού εδώ και πολύ καιρό, και μου λείπει. Θα τον καλέσουμε με βίντεο κλήση για να πούμε ένα γεια; »; ή, “Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι πολύ κουρασμένη και πρέπει να ξεκουραστώ. Θα έχουμε λίγο ήσυχο χρόνο; ».
  3. Κάνετε κάτι καινούριο κάθε μέρα, προσπαθήστε να βρείτε ένα πράγμα κάθε μέρα που δεν έχουν συναντήσει στο παρελθόν. Μπορεί να είναι κάτι μικρό, η παρουσίαση μίας  νέας εμπειρίας δεν σημαίνει να αγοράζετε ένα νέο παιχνίδι κάθε μέρα, μπορείτε να να τους καλέσετε να δουν κάτι που είναι οικείο με διαφορετικό τρόπο. «Κοιτάξτε τα διαφορετικά σχήματα αυτών των μήλων! Πού είναι οι σπόροι; Τι θα συμβεί αν κόψετε το μήλο στη μέση;» «Ας μετακινήσουμε τις γλάστρες στον κήπο, αναρωτιέμαι αν θα βρούμε σαλιγκάρια;». Ακόμη και να παίξετε ένα διαφορετικό είδος μουσικής κατά την ώρα του πρωινού. Οτιδήποτε που θα τους υπενθυμίσει (και σε εμάς!) ότι ο κόσμος είναι μεγάλος και υπέροχος πέρα ​​από το σπίτι μας, και γεμάτος συναρπαστικά πράγματα για να ανακαλύψει.

Πηγη baby-magazine.co.uk

Photo by Elly Fairytale from Pexels

Κλειώ Καλούδη
Κλειώ Καλούδη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES