Webinar με θέμα: «Συζητώντας με τους νέους για τις σχέσεις και το σεξ»

Έφηβοι

4moms team , 26-10-2020

Ένα εργαστήριο για γονείς που ψάχνουν απαντήσεις!

Δίωρο online εργαστήριο, με την Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγο, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέα. Το Webinar που αποτελεί μέρος του KinderDocs επιμόρφωση περιλαμβάνει το webinar με την Μαριαλένα Σπυροπούλου πάνω στο θέμα με αφορμή την προβολή της ταινίας Foreplay της Anne van Campenhout, θεωρητικές σημειώσεις μαζί με βασική βιβλιογραφία.

Webinar με την Mαριαλένα Σπυροπούλου Οnline

29 Οκτωβρίου 2020, 18:00 – 20:00

Το webinar απευθύνεται σε:

  • Γονείς (από νήπια-εφήβους)
  • Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγούς, δασκάλους, παιδαγωγούς, σχολικούς συμβούλους)
  • Επαγγελματίες υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, ψυχιάτρους, παιδιάτρους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές)
  • Επαγγελματίες εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων
  • Φοιτητές όλων των παραπάνω ειδικοτήτων

Foreplay, Anne van Campenhout, Ολλανδία, 2019, 16΄, κατάλληλο από 12 ετών

Η ταινία μας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουμε μια εικόνα για το πώς γίνεται το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής σε πέντε διαφορετικά σχολεία στην Ολλανδία. Βλέπουμε τις αντιδράσεις των μαθητών ενώ παρακολουθούν, και στη συνέχεια τη συζήτησή τους με τη σκηνοθέτιδα.

Δείτε το τρέιλερ

Θέματα που θίγει η ταινία: #σεξουαλική αγωγή #στερεότυπα #σχολείο #εκπαίδευση #εφηβεία

Για τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή δυσκολευόμαστε να μιλήσουμε. Πολύ συχνά το σχολείο αφήνει απέξω συζητήσεις για το θάνατο, τη γέννηση, την αναπαραγωγή και τη σεξουλικότητα. Ζητήματα που μας απασχολούν όλους από την πρώτη στιγμή της ζωής μας μέχρι και την τελευταία. Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να μυήσει τους εκπαιδευτικούς στη σκέψη ότι η σεξουαλικότητα δεν αφορά μόνον στη σεξουαλική πράξη, αλλά είναι η ενόρμηση που συνδέεται με τη ζωή. Ότι το σώμα δεν είναι μόνον σώμα αλλά συνδέεται απευθείας με την ψυχή και τα συναισθήματα και μαζί σμιλεύονται. Να μιλήσουμε στα παιδιά για το παιχνίδι της ζωής που μέσα του εμπεριέχεται το σεξουαλικό παιχνίδι, αναγκαίο για την ισορροπία μας και την ευτυχία μας, εκτός από την ανθρώπινη αναπαραγωγή. Τέλος, το σεμινάριο στοχεύει να μιλήσει για τα φύλα και τις διαφορές τους εν τάχει και να τονίσει τη σημασία του ορίου και του σεβασμού, και ότι αυτά τα μαθήματα είναι καλό να λαμβάνονται από τις πολύ τρυφερές ηλικίες.”

Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγος, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία: 29/10/2020, 18.00-20.00 στο Zoom

Συμμετοχή: 40€

Κρατήσεις/Εισιτήρια εδώ

Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Η κράτηση ισχύει μόνο με την εξόφληση.

 

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ

Μαριαλένα Σπυροπούλου, Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια, Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα (1977) όπου ζει και εργάζεται. Ψυχολόγος, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας και αρθρογράφος. Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση, συνεργαστεί με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, καθώς και με κέντρα ημέρας. Συνεργάζεται με την Καθημερινή της Κυριακής, για θέματα ψυχανάλυσης και λογοτεχνίας. Το 2016 κυκλοφόρησε η νουβέλα της, Ρου, υποψήφια για τα λογοτεχνικά βραβεία της χρονιάς. Το 2018 κυκλοφόρησε το ψυχαναλυτικό παραμύθι Ο μαγικός καθρέφτης. Το 2020 αναμένεται το δεύτερο μυθιστόρημά της, Τάισέ με, όλα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Συνεργάζεται με τη Vogue σε θέματα ψυχολογίας και «τέχνης» της ζωής. Στηρίζει από την αρχή της ύπαρξής του το KinderDocs. Εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια. Είναι παντρεμένη, με μία κόρη.

 

5 χρόνια KinderDocs

Το KinderDocs διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους προσφέρει υψηλού επιπέδου δημιουργικά ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, βραβευμένα σε διεθνή φεστιβάλ, σε συνδυασμό με εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά και νέους καθώς και ενήλικες.

Aπό το 2016 φέρνει το ντοκιμαντέρ σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη, σε συνεργασία με δύο από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας, το Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138 στην Αθήνα και το MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, καθώς και με δύο από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη: IDFA στο Άμστερνταμ (το μεγαλύτερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο) και doxs! στο Ντούισμπουργκ (το παλαιότερο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους της Γερμανίας).

Το KinderDοcs γίνεται και online στην Ελλάδα και στην Κύπρο, με προγράμματα και επιμόρφωση για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, με αφορμή βραβευμένα δημιουργικά ντοκιμαντέρ από 5 ηπείρους.

Το KinderDocs στο σχολείο εμπλουτίζει το αναλυτικό πρόγραμμα της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καινοτόμα προγράμματα (π.χ. ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων, οικολογική συνείδηση, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, αγωγή υγείας, πολιτισμός, αγωγή πολίτη), θεματικά αφιερώματα, την ενασχόληση με ξένες γλώσσες, την εκπόνηση ερευνητικών/συνθετικών εργασιών και τον εγγραμματισμό στα Μέσα.

 

Το KinderDocs είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας (27-07-2020 Α.Π. 99877/Δ7).

 

Δείτε το νέο πρόγραμμα του KinderDocs 2020/2021 εδώ

 

KinderDocs, Τ 210 7219909, [email protected], kinderdocs.com,

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES