Συμβουλές να βοηθήσετε το παιδί σας να προσαρμοστεί στον παιδικό σταθμό

Νηπια

Αν το νήπιο σας είναι έτοιμο να ξεκινήσει τον παιδικό σταθμό για την πρώτη φορά παρακάτω υπάρχουν κάποιες συμβουλές για την ομαλή προσαρμογή του.

Διαβάστε του μια ιστορία για τον παιδικό σταθμό λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει, υπάρχουν πολλά βιβλία στην αγορά που μιλάνε για αυτό το θέμα.

  • Υπενθυμίστε στο παιδί σας πόσο διασκεδαστικό θα ειναι να παίζει στο νηπιαγωγείο πριν ξεκινήσει για να του χτίσετε τον ενθουσιασμό. Μιλήστε για τα νέα πράγματα που θα βιώσει και θα μάθει στον παιδικό σταθμό.
  • Ένα αγαπημένο παιχνίδι από το σπίτι βοηθά τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλείς. Άφησέ να πάρουν το αγαπημένο τους κουκλάκι μαζί τους. Αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να επικεντρωθούν σε κάτι θετικό όταν τους λείπει η οικειότητα.
  • Όταν έρθει η ώρα να πείτε αντίο, εξηγήστε προσεκτικά ότι θα επιστρέψετε να το πάρετε. Μην αρχίσετε να φεύγετε και να μπείτε στον πειρασμό να επιστρέψετε, όσο σκληρό κι αν είναι! Να είστε βέβαιοι ότι οι δασκάλες των παιδιών σας είναι ειδικευμένοι και θα αποσπάσουν το παιδί σας με εξαιρετικά διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Κλειώ Καλούδη
Κλειώ Καλούδη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES