Συμβουλές για να ηρεμήσετε το νεογέννητο που κλαίει

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 10-06-2020

Το κλάμα είναι ο τρόπος του νεογέννητου να επικοινωνεί όσα νιώθει. Οι λόγοι που κλαίει μπορεί να είναι πολλοί, όπως το ότι νυστάζει, πεινάει, είναι κουρασμένο ή πονάει. Όμως, υπάρχουν και φορές που το κλάμα είναι η δική του «γκρίνια» όταν κάτι το ενοχλεί. Ειδικά αν είσαι νέα μανούλα, εύκολα μπορεί να ‘πανικοβληθείς΄ όταν δεν ηρεμεί. Το πρώτο που χρειάζεται να κάνεις μόλις ακούσεις το πρώτο κλάμα, είναι να σιγουρευτείς πως δε συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω. Αν δεν είναι άρρωστο, δεν πεινάει και είναι καθαρό, τότε είναι η στιγμή να επιστρατεύσεις όλα τα μέσα που διαθέτεις ώστε να το ηρεμήσεις.

Ξεκίνησε με μία συσκευή λευκού θορύβου. Στο YouTube μπορείς να βρεις ήχο απορροφητήρα και άλλων λευκών θορύβων που θα ηρεμήσουν το βρέφος καθώς θα σου θυμίσουν το περιβάλλον της μήτρας. Ακόμη και τώρα που είναι καλοκαίρι, μπορεί να φορά λίγα ρούχα και να κρυώνει, οπότε σιγουρευτείτε πως είναι σε μία καλή θερμοκρασία.

Αφού βάλετε λευκό θόρυβο και σιγουρευτείτε πως δεν κρυώνει, ήρθε η ώρα το αυτοσχεδιασμού. Πάρτε το αγκαλιά, κουνήστε το ρυθμικά, τραγουδήστε του και δείτε τι λειτουργεί στο μωρό σας. Σίγουρα, δε θα πετυχαίνουν όλα κάθε φορά, όμως μόνο αν δοκιμάσετε διαφορετικούς τρόπους θα μάθετε τι αρέσει στο μωρό σας και τι το ηρεμεί.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES