Ένας 12χρονος ανακάλυψε τυχαία σπάνιο σκελετό δεινοσαύρου

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 20-10-2020

Μία βόλτα με τον πατέρα του σε βραχώδη περιοχή του Καναδά ήταν αρκετή για τον Nathan ώστε να ανακαλύψει έναν σπάνιο σκελετό δεινοσαύρου που χρονολογείται πριν από 69 εκατομμύρια χρόνια.  Ο 12χρονος Nathan Hrushkin και ο πατέρα του, Dion, πήγαν για πεζοπορία σε μία περιοχή της Αλμπέρτα του Καναδά που είναι πλούσια σε απολιθώματα.

Κάποια στιγμή, ο νεαρός είδε οστά να προεξέχουν από έναν βράχο και όταν πλησίασε πιο κοντά είδε πως είναι απολίθωμα.

«Δεν ενθουσιάστηκα καν, αν και ξέρω πως θα έπρεπε», είπε στο BBC. «Ήμουν σε κατάσταση σοκ που βασικά είχα μόλις βρει έναν δεινόσαυρο», προσθέτει.   

Ο Nathan, που ενδιαφέρεται για τους δεινοσαύρους από την ηλικία των έξι ετών, πηγαίνει συχνά για πεζοπορία στην συγκεκριμένη προστατευόμενη περιοχή μαζί με τον πατέρα του.  «Με συνάρπαζε ανέκαθεν πώς τα οστά τους ξεκινούν από οστά σαν τα δικά μας και γίνονται βράχοι», είπε ο 12χρονος. 

H πρώτη εξόρμηση

Όλα ξεκίνησαν πριν έναν χρόνο όταν ο νεαρός εντόπισε ίχνη απολιθωμάτων αλλά ο πατέρας του πίστεψε πως ήταν κομμάτια βράχου. Πριν λίγο καιρό αποφάσισαν να κάνουν μία νέα «εξερεύνηση». Όταν ο Nathan εντόπισε το απολίθωμα, ενθουσιασμένος το έδειξε στον πατέρα του.

«Έμοιαζαν σαν οστά φτιαγμένα από πέτρα, δεν γινόταν να τα μπερδέψεις με ο,τιδήποτε άλλο», δήλωσε ο πατέρας του 12χρονου, Dion Hrushkin. «Έδειχνε σαν την άκρη ενός μηριαίου οστού, είχε πάνω αυτό το κλασικό κόκκαλο, προεξέχοντας από το έδαφος».       

Ο Nathan ξέρει πως τα απολιθώματα προστατεύονται από το νόμο, οπότε όταν επέστρεψαν σπίτι, μαζί με τον πατέρα του μπήκαν στο σάιτ του Royal Tyrrell Museum, που τους ζήτησε να στείλουν φωτογραφίες της ανακάλυψής τους και τις συντεταγμένες του σημείου- κάτι που πρόθυμα έκαναν.  

Έχουν βρεθεί 30 -50 οστά προς το παρόν

Τα καναδικά Badlands φιλοξενούν πολλά απολιθώματα, ενώ ένας δεινόσαυρος -ονομάζεται Albertosaurus- ανακαλύφθηκε από τον Joseph Tyrell στα τέλη του 1800. Ωστόσο μέρος της περιοχής όπου περπατούσαν πατέρας και γιος δεν ήταν γνωστό για τέτοιου είδους ευρήματα, οπότε το μουσείο έστειλε ομάδα για να κάνει ανασκαφή.   

Μέχρι στιγμής έχουν βρει περίπου 30 με 50 οστά, που όλα ανήκουν σε έναν νεαρό δεινόσαυρο τους είδους Hadrosaur, ο οποίος εκτιμάται πως είναι ηλικίας 3-4 ετών. 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES