Η πρώτη χρονιά στο σχολείο. Πρώτη Δημοτικού!

Μάμα, ξέρω ότι είναι μοναδικό το συναίσθημα. Το πρωτάκι σου! Βρίσκεται για πρώτη φορά στο προαύλιο του σχολείου! Θα έχεις ένα σφίξιμο στο στομάχι σαν να είναι η δική σου πρώτη μέρα. Τα δάκρυα πιθανότατα θα κυλήσουν τα μάγουλά σου αυτή την πρώτη ημέρα. Αν και τα περισσότερα παιδιά έχουν κάνει την αρχή στον παιδικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο, η πρώτη ημέρα στην Πρώτη Δημοτικού είναι η έναρξη της εκπαιδευτικής του ζωής. 

Είμαι σίγουρη ότι είσαι ενθουσιασμένη για όλες τις εκπληκτικές ευκαιρίες που είναι μπροστά και υπερήφανη για τον υπέροχο άνθρωπο που θα γίνει το παιδί σου. Ανυπομονείς να το δεις να μαθαίνει και να μεγαλώνει καθώς θα αρχίζει να ανοίγει τα φτερά του.

Ένα μόνο μας κάνει όλες τις μαμάδες λυπημένες εκείνη την ημέρα…. Η συνειδητοποίηση ότι είναι το τέλος της πρώιμης παιδικής ηλικίας του παιδιού μας. Εκείνες οι τρελές μέρες με τον λίγο ύπνο και τις πολλές αγκαλιές είναι παρελθόν. Τα πρώτα βήματα, οι πρώτες λέξεις, οι πρώτες εξερευνήσεις. Και τα προσχολικά του χρόνια, όταν ξαφνικά από μωρό έγινε ένα έξυπνο, αστείο, και περιπετειώδες μικρό παιδί.

Και όσο σκέφτεσαι και αμέτρητα συναισθήματα σε κυριεύουν, ο ενθουσιασμός βρίσκεται εκεί μπροστά σου. Παρόλο που μπορεί ο φετινός χρόνος να φαίνεται λίγο διαφορετικός, το πρώτάκι του σχολείου θα είναι πάντα ενθουσιασμένο για το ταξίδι που ξεκινά.

Η φωτογραφία της Meg Loeks, μιας σύζυγου, μητέρας και εκπαιδευτικού που ζεί σε ένα απομακρισμένο μέρος στο Michigan της Αμερικής, με τα τέσσερα παιδιά της και πολλά ζώα και είναι εμπνευσμένη από το έργο του Norman Rockwell Home from Camp του 1968.

 
 

Image Credits : www.instagram.com/meg_nlo

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES