5 συμβουλές για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής το καλοκαίρι

Υγεία

4moms team , 11-08-2020

To καλοκαίρι είναι μία δύσκολη εποχή για τα ζητήματα υγιεινής. Ο ιδρώτας, η άμμος, η αποτρίχωση, το βρεγμένο μαγιό είναι μερικά μόνο από αυτά που πρέπει να προσέξεις και ειδικά, για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.

Το marieclaire.gr, δίνει 5 συμβουλές που θα σσας ‘σώσουν΄αυτό το καλοκαίρι, είτε πας διακοπές σε ξενοδοχείο ή σπίτι, είτε για camping, είτε μείνεις στην πόλη.

Προσοχή με την αποτρίχωση

Εάν προτιμάς το ξυραφάκι, επέλεξε ένα καινούργιο και μην ξυρίζεσαι κάθε μέρα γιατί θα προκαλέσεις μεγάλο ερεθισμό και πολλές τρίχες θα γυρίσουν μέσα στο δέρμα σου. Εάν προτιμάς το κερί ή τη χαλάουα εμπιστευσου ένα ειδικό ή διάλεξε τα κατάλληλα προϊόντα για την επιδερμίδα σου. Ότι και αν κάνεις άσε να περάσουν 24 ώρες πριν επισκεφτείς την παραλία γιατί αλλιώς οι ερεθισμοί και οι κοκκινίλες θα εμφανιστούν σίγουρα.

Άλλαξε ρούχα μετά τη γυμναστική

Μπορεί το καινούργιο σου κολάν να είναι φανταστικό και να θεωρείς ότι είναι οκ να τρέξεις μερικά χιλιόμετρα και μετά να το φορέσεις και για ένα καφέ στο κέντρο, αλλά όχι. Μετά τη γυμναστική καλό είναι να κάνεις ένα ντουζ και αν δεν προλαβαίνεις τότε σίγουρα πρέπει να αλλάξεις ρούχα και εσώρουχα για να αποφύγεις μολύνσεις και ερεθισμούς.

Μην κάθεσαι με το βρεγμένο σου μαγιό

Οκ, όλες βγαίνουμε από τη θάλασσα και σα γοργόνες καθόμαστε βρεγμένες στην ξαπλώστρα αλλά δεν είναι καθόλου καλό για την υγιεινή μας. Εάν κάθεστε με βρεγμένο μαγιό μπορεί να προκληθεί φαγούρα και ερεθισμός ακόμα και κάποια μόλυνση.

Εάν δεν μπορείς να κάνεις ντουζ, βρες εναλλακτικές

Μπορεί να βρίσκεσαι για ελεύθερο κάμπινγκ μακριά από κάθε υπόνοια μπανιέρας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι για 5 μέρες δεν θα πλυθείς. Καλύτερα να εφαρμόσεις ένα γρήγορο τοπικό καθάρισμα με υγρά μαντηλάκια ή άλλα προϊόντα που θα σου επιτρέπουν να φρεσκαριστείς τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Φόρα άνετα εσώρουχα

Όταν ταξιδεύεις, περπατάς, κάνεις τουρισμό και ιδρώνεις και ταλαιπωρήσε για πολύ ώρα η δυσφορία είναι σίγουρη. Για να την ελαττώσεις προτίμησε ένα άνετο και όχι τόσο σέξι εσώρουχο που θα σου προσφέρει άνεση και σίγουρα δε θα προκαλέσει ερεθισμούς, όπως ένα σέξι κοφτό στρίνγκ.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES