Η Bucket List για το καλοκαίρι 2020. Τι να κάνουμε με τα παιδιά αυτό το ιδιαίτερο καλοκαίρι

SOUL by ΒΙΒΗ

Βρισκόμαστε ακριβώς στην μέση του καλοκαιριού, και είμαστε όλοι έτοιμοι να κάνουμε όλα όσα ονειρευόμασταν τον χειμώνα. Αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα, είναι το καλοκαίρι που περνάμε παρέα με τον κορονοϊό. Η επέλαση του κορονοϊού άλλαξε τις συνήθειες όλων μας και ο καθένας μας ξεχωριστά βρίσκει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τον ρυθμό του και η ζωή μας παίρνει μια κανονικότητα με γνώμονα πάντα την υγεία όλων.

Οι υπέροχες καλοκαιρινές μέρες είναι πάντα ευπρόσδεκτες ειδικά μετά από μια πολύ κουραστική και πολύ μπερδεμένη σχολική χρονιά. Σκέφτηκα να καταγράψουμε όλα αυτά που θέλουμε να θυμόμαστε το καλοκαίρι του 2020. 

Το τραγούδι του καλοκαιριού

Ως οικογένεια, θα αποφασίσουμε τον καλοκαιρινό μας ύμνο που θα μας ακολουθεί όλο το καλοκαίρι.

Το βίντεο με πρωταγωνιστές, εμάς! 

Με τις δυνατότητες βίντεο που υπάρχουν στα κινητά μας τηλέφωνα, και η τεχνολογία να είναι ακριβώς στα χέρια μας, καιρός να την χρησιμοποιήσουμε.

Να δοκιμάσουμε ένα νέο άθλημα 

Ας πειραματιστούμε με μια νέα δραστηριότητα. Διοργανώστε ένα οικογενειακό μάθημα σερφ ή paddle tennis. Ίσως βρούμε ένα νέο χόμπι ως οικογένεια.

Μια ημέρα χωρίς κινητό  

Απενεργοποιούμε όλες τις ψηφιακές συσκευές του σπιτιού μας και ενεργοποιούμε τον κόσμο γύρω από την οικογένειά μας. Είναι πιθανό να ακούσουμε παράπονα, αλλά είμαι σίγουρη ότι η δημιουργικότητα των παιδιών μας θα εμφανιστεί και θα ξεχάσουν τον αγαπημένο τους χρόνο στην οθόνη.

Μάχη με μπαλόνια νερού

Κάθε οικογένεια πρέπει να δοκιμάσει έναν αγώνα με μπαλόνια νερού, οπότε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα θα τις αφήσουμε να μας πετάξουν όσα θέλουν!

Βόλτα στην θάλασσα  

Υπάρχει κάτι μαγικό στις βόλτες μέσα στην θάλασσα με τον άνεμο να φυσάει στα μαλλιά μας. Θα βρούμε μια βόλτα που είναι ελκυστική για όλη την οικογένεια και θα την απολαύσουμε.

Να απολαύσουμε ένα ηλιοβασίλεμα  

Θα ψάξουμε το σημείο της πόλης μας που θα δούμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα και θα αφεθούμε στην μαγεία του. Θα απλώσουμε μια κουβέρτα για να δούμε τον ήλιο να γλιστρά κάτω από τον ορίζοντα κάνοντας ένα πικνίκ με ποτά και σνακ για να απολαύσουμε τη θέα.

Επίσκεψη στη Γιαγιά και τον Παππού  

Το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη στιγμή για τα παιδιά να περάσουν χρόνο με τους παππούδες. Προγραμματίζουμε μια μέρα διασκεδαστικών δραστηριοτήτων για να ενθαρρύνουμε τη σύνδεση μεταξύ γενεών.

Να φτιάξουμε σπιτικό παγωτό 

Ατέλειωτες οι συνταγές online για να φτιάξουμε το δικό μας παγωτό στο σπίτι.

Η φωτογραφία του καλοκαιριού

Βγάλτε όσες πιο πολλές μπορείτε και διαλέξτε την καλύτερη που θα εκτυπώσετε και θα κορνιζάρετε για να θυμάστε όλες τις όμορφες στιγμές.

Photo by sergio souza from Pexels

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES