Μαθήματα ζωγραφικής

SOUL by ΒΙΒΗ

Άρχισα να γράφω αυτό το άρθρο ενώ βρισκόμασταν ακόμα σε καραντίνα, με την σκέψη ότι υπάρχουν και άλλες που επιθυμούν να αγκαλιάσουν τον εσωτερικό τους καλλιτέχνη, αφήνοντας ένα έργο από αυτή την περίοδο. Το μοιράζομαι τώρα γιατί έφτασε επιτέλους η ώρα που τελείωσα το έργο μου ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. 

Η Βρετανική Vogue ζήτησε απο την Venetia Berry να μας βοηθήσει κάνοντας ένα μάθημα πορτρέτου. Έναν οδηγό βήμα προς βήμα για τη δημιουργία ενός όμορφου αφηρημένου πορτρέτου. H καλλιτέχνης Venetia Berry ζωγραφίζει τη γυμνή γυναικεία φιγούρα μέσω ενός αφηρημένου φακού, απλοποιώντας τη φόρμα χρησιμοποιώντας καθαρές γραμμές. Στόχος της είναι να αντιστρέψει το ανδρικό βλέμμα, αμφισβητώντας το αρχέτυπο σεξουαλικό γυναικείο γυμνό. 

1. Χρησιμοποιήστε ένα τετράδιο για να σχεδιάσετε ένα ολόκληρο σχήμα, σχεδιάζοντας χαρακτηριστικά που σας ενδιαφέρουν, μια μπούκλα μαλλιών, ένα σκουλαρίκι, βλεφαρίδες, δάχτυλα ποδιών… Απλώς παίξτε και διασκεδάστε. Στη συνέχεια, επεξεργαστείτε τις βασικές γραμμές στο πορτρέτο σας και μεταφέρετέ τις σε ένα άλλο φύλλο χαρτιού. 

2. Πριν βάλετε χρώμα στο σχέδιο σας, κάντε μερικά σχήματα με χρώμα, όπως τους κύκλους που βλέπετε στην φωτογραφία, επαναλαμβάνοντας και τονίζοντας τις φυσικές μορφές στο σχέδιο. Αυτά τα σχήματα δεν πρέπει να περιέχονται σε μια περιοχή της εικόνας, αλλά καλύτερα να απλώνονται σε διάφορες περιοχές του σώματος.

3. Συμπεριλάβετε τέσσερα έως έξι χρώματα σε οποιοδήποτε πορτρέτο, αλλά μην τα διαλέξετε πριν ξεκινήσετε. Η ζωγραφική είναι μια κυρίως μια διαισθητική διαδικασία, οπότε ακολουθήστε το ένστικτό σας. Θέλετε η δουλειά σας να είναι αρμονική, γι’ αυτό επαναλάβετε τα χρώματα και χρησιμοποιήστε διαφορετικούς τόνους.

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES