Υποψήφιοι πανελληνίων, τάξη του 2020 το μέλλον σας ανήκει

MIND by ΑΜΑΛΙΑ

Ακόμη μια γενιά τελειόφοιτων ετοιμάζεται να βγει στο στίβο της ζωής. Η χρονιά του 2020 είναι μια ξεχωριστή χρονιά. Ξεκινούν την ενήλικη ζωή τους σε ένα κόσμο γεμάτο αβεβαιότητες. Σε έναν κόσμο γοργά μεταλλασσόμενο. Οι Πανελλήνίες θεωρούνται από πολλούς το πρώτο εφαλτήριο. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό. Για αυτό αγαπημένε υποψήφιε, αγαπημένοι γονείς και φίλοι του υποψηφίου ψυχραιμία!

Πριν 30 χρόνια τέτοιες μέρες ήμουν και εγώ στη θέση σου. Θυμάμαι την αδρεναλίνη, την πίεση, την πρώτη ημέρα που όλοι οι υποψήφιοι πήραμε το βάπτισμα του πυρός. Και μετά τα αποτελέσματα. Κάποιοι τα κατάφεραν, άλλοι όχι.  Για όλους, και τους μεν και τους δε, η ζωή συνεχίστηκε. Εκ του αποτελέσματος θα πω με βεβαιότητα πως η ζωή όλων – επιτυχόντων και αποτυγχόντων – δεν κρίθηκε από τη μια και μοναδική στιγμή των πανελληνίων. Κρίθηκε από πολλές στιγμές και επιλογές στην πορεία της ζωής.

Πριν χρόνια διάβασα σε έναν τοίχο “Μαμά θα με αγαπάς και χωρίς πτυχίο;”. Το βρήκα εξαιρετικα ενδιαφέρον. Βάζουμε τα παιδιά μας σε μια διαδικασία υπερβολικού άγχους για αυτή τη μια στιγμή, αυτή τη μοναδική ευκαιρία… έλα όμως που στη ζωή δεν κρινόμαστε στιγμιαία αλλά στο διηνεκές.

Αγαπητέ υποψήφιε να θυμάσαι:

“Η επιτυχία είναι να προχωράς από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου” #Τσώρτσιλ

Μια στιγμή δεν σε προσδιορίζει. Μια επιτυχία ή μια αποτυχία είναι απλώς μια στιγμή. Δεν είναι όλη σου η ζωή. 

Ο δικός μας Ελύτης εστίαζε στα “τρία Τ της επιτυχίας: Ταλέντο, Τόλμη, Τύχη”. Είτε επιτύχεις, είτε αποτύχεις – πολλές φορές είναι και θέμα τύχης – στη ζωή θα χρειαστείς να αξιοποιήσεις τα ταλέντα σου. Τόλμη θα χρειαστείς σε κάθε βήμα, κάθε στιγμή.

Αυτό που θα χάσουν πολλά παιδιά φέτος είναι ο ενθουσιασμός της αποφοίτησης. Τα πάρτι με το απολυτήριο στο χέρι. Αυτή η απόλυτη αίσθηση ελευθερίας. Η αίσθηση πως ο κόσμος σου ανήκει.

Για την τάξη του 2020 οι Ομπάμα διοργάνωσαν μια διαδικτυακή αποφοίτηση. 4 ώρες και 34 λεπτά γεμάτες συμβουλές βγαλμένες από τη ζωή αλλά και μουσική από αγαπημένους καλλιτέχνες.

Τάξη του 2020, το μέλλον σας ανήκει. 

 

 

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES