Τα 6 οφέλη της διατήρησης ενός φυσιολογικού – υγιούς βάρους

Guest Editors

Πολλές φορές θα έχετε ακούσει ή διαβάσει για τα οφέλη που προσδίδει στην υγεία  το  φυσιολογικό βάρος, καθώς και η διατήρησή του .

Πράγματι, είναι πολύ σημαντικό για όλες τις οργανικές λειτουργίες να έχουμε και να διατηρούμε ένα κανονικό βάρος (διαφορετικό για τον κάθε ένα , βάση των σωματομετρικών χαρακτηριστικών του αλλά της ηλικίας του).

Γι αυτό το λόγο, εάν χρειάζεται να χάσετε κιλά και έχετε λάβει επιβεβαίωση αυτού από τους ειδικούς της διατροφής, να είστε σίγουροι ότι μέσα σε λίγο καιρό, θα έχουν ήδη ξεκινήσει οι θετικές επιδράσεις:

  • ενδυνάμωση σπονδυλικής στήλης – το επιπλέον βάρος προκαλεί  φθορά στις αρθρώσεις κατά μήκος του κορμού , ενώ το πλεονάζον λίπος επηρεάζει αρνητικά την στάση του σώματος.
  • Συνέχεια του παραπάνω, το υγιές βάρος βοηθά στην ενδυνάμωση των αρθρώσεων και αποτρέπει την πρόωρη φθορά τους.
  • αποτρέπει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Σωστή διατροφή συνδυαστικά με τακτική φυσική δραστηριότητα, κρατούν τον Διαβήτη τύπου 2 μακριά (τύπος διαβήτη που εμφανίζεται στην ενήλικη ζωή και σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο ζωής και τις κακές –  άστατες διατροφικές συνήθειες). Επιπλέον, η ισορροπημένη διατροφή με συχνά και μικρά υγιεινά γεύματα, διατηρούν σταθερά επίπεδα σακχάρων μεταξύ των γευμάτων. Οι απότομες διακυμάνσεις σακχάρου μέσα στην ημέρα, σχετίζονται με την αύξηση του σωματικού λίπους και ιδίως γύρω από την περιοχή της κοιλιάς.
  • Υγιές λιπιδαιμικό προφίλ. Χοληστερίνη και τριγλυκερίδια ρυθμίζονται σημαντικά με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και με την διατήρηση φυσιολογικού βάρους.
  • Εύρυθμη καρδιαγγειακή λειτουργία και αύξηση της αντοχής ακόμη και σε απλές καθημερινές δραστηριότητες.
  • Τέλος, όταν νιώθουμε περισσότερο υγιείς είμαστε πιο χαρούμενοι και ευχάριστοι. Συν τοις άλλοις,το υγιές βάρος τονώνει την ψυχολογική διάθεση, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση.

Βένια Στίβακτα
Βένια Στίβακτα
Nutrition Expert
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES