Μήπως κάνει περισσότερες δραστηριότητες απ όσες αντέχει;

Παιδιά

4moms team , 20-01-2020

Θέλοντας να μάθουμε στα παιδιά μας όσα μπορούμε, τα παραφορτώνουμε με εξωσχολικές δραστηριότητες. Αθλήματα, ξένες γλώσσες αλλά και καλλιτεχνικά εργαστήρια, μπορούν να γίνουν φορτικά για τα παιδιά και τελικά να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα απ ότι θέλουμε.

Περνώντας πολλές ώρες και στο σχολείο, έχοντας το διάβασμά του μετά, οι εξωσχολικές δραστηριότητες ίσως κουράζουν πολύ το παιδί. Καλό είναι να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας πως το παιδί δεν πρέπει να ξεχνά να είναι ακριβώς αυτό…παιδί. 

Αν δεν έχει ελεύθερο χρόνο ή αν παραπονιέται πως πιέζεται, τότε ίσως είναι ώρα να διακόψετε τη δραστηριότητα που θέλει λιγότερο.

Επιπλέον, τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται τουλάχιστον 9 -10 ώρες την ημέρα, οπότε αν το διάβασμα και οι δραστηριότητές του καθυστερούν την ώρα ύπνου του, είναι ακόμη μία ένδειξη.

Τέλος, πιο σημαντικό από τα εξωσχολικά, είναι να περνά το παιδί ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά του. Πιο σημαντικό από κάθε δραστηριότητα είναι η οικογένεια να αναπτύξει δυνατούς δεσμούς, γι αυτό προτιμήστε να περνάτε όλοι μαζί ποιοτικό χρόνο καθημερινά παρά να τρέχετε από δραστηριότητα σε δραστηριότητα.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES