Επειδή είμαι γυναίκα

MIND by ΑΜΑΛΙΑ

Μέσα σε μια ημέρα 3 ειδήσεις από 3 διαφορετικες γωνιές του πλανητη. Με έναν κοινο παρανομαστή. Τη γυναίκα.

Για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος στην Ελλάδα. Η πρώτη πολίτης, κυρία Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου. Μια πρόταση της οποίας τα εύσημα ανήκουν εξ ολοκλήρου στον πρωθυπουργό. Βεβαίως πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα. Στην Τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα δεν ξεχωρίζουμε και δεν διαχωρίζουμε. Αυτό άλλωστε επιτάσσει και το Συνταγμα μας. Ισότητα όλων των ανθρώπων. Ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, φύλου, πεποιθήσεων η προτιμήσεων. Θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε γιατί μια αξία επαγγελματίας με ευθυκρισία, ένας άξιος άνθρωπος με κοινωνικές ευαισθησίες, ένας κατ’ οπως φαίνεται κανονικός άνθρωπος θα ηγηθεί αυτής της χώρας.

Στην άλλη άκρη του κόσμου, στο Μπανγκλαντές, διαβάζω για την 15χρονη Sonjida που εξωθήθηκε σε παιδικό γάμο με έναν 73χρονο, ένα μήνα αφότου έφτασε στο προσφυγικό καμπ Hakimpara. Τώρα περιμένει το παιδί του. Και ένας αριθμός που τρομάζει. 1 εκατομμύριο ανήλικα κορίτσια Παντρεύονται κάθε μήνα… #ENDchildmarriage

Για το τέλος κράτησα μια καμπάνια. Just because I am a Woman. Επειδή είμαι γυναίκα δηλώνουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο γυναικες που εμπνέουν, γυναικες που πρωτοπορούν, γυναικες ηγέτες.

Η Michelle Obama, η Angela Merkel, η Hillary Clinton, η Brigitte Macron και άλλες σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής πρωταγωνιστούν με γεμάτα μώλωπες και πρησμένα πρόσωπα σε αφίσες στους δρόμους του Μιλάνου, που στόχο έχουν να αφυπνίσουν και να ευαισθητοποιήσουν στο φαινόμενο βίας κατά των γυναικών. Βία σωματική, λεκτική, κοινωνικός διαχωρισμός. Η καθημερινότητα πολλών γυναικων ανα τον κόσμο. 

Μια δυνατη καμπάνια με πολλά μηνύματα σε έναν κόσμο που αλλάζει. 

Η ισότητα μπορεί να είναι δικαίωμα, αλλά καμιά δύναμη στη γη δεν θα την κάνει γεγονός. #μπαλζακ

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES