Το σχολείο της Αττικής με τη δική του αίθουσα ηρεμίας

Παιδιά

4moms team , 03-01-2020

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου διαφέρει από τα υπόλοιπα σχολεία. Ανάμεσα στις αίθουσες διδασκαλίας, διαθέτει και μία «Αίθουσα Ηρεμίας – Ησυχίας».

Ο στόχος είναι η προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών, η οποία θα συμβάλλει στη βελτίωση της σχολικής επίδοσης αλλά και την ομαλότερη ένταξη και προσαρμογή των μαθητών στο σχολείο. Στην αίθουσα ηρεμίας θα γίνεται αποφόρτιση των μαθητών, ασκήσεις συγκέντρωσης και προσοχής αλλά και ασκήσεις χαλάρωσης και ηρεμίας.

Η αίθουσα λειτούργησε για πρώτη φορά προς το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς και η διευθύντρια είχε δηλώσει σχετικά: «Στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ και ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής διδακτικών πρακτικών μεταξύ των εταιρικών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αποφασίσαμε τη δημιουργία μιας καινοτόμου και πρωτοποριακής δράσης: τη λειτουργία μιας σχολικής αίθουσας με την ονομασία “Αίθουσα Ηρεμίας- Ησυχίας”, που στόχο έχει την προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών, τη βελτίωση της σχολικής επίδοσης, την ομαλή ένταξη και προσαρμογή των μαθητών στο σχολείο, με παιδαγωγικές μεθόδους αποφόρτισης-εκτόνωσης των μαθητών, εξάσκησης της συγκέντρωσης και προσοχής, δημιουργίας συνθηκών, χαλάρωσης, ηρεμίας κλπ.»

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES