Μάθημα σχετικά με την κλιματική αλλαγή μπαίνει στα ιταλικά σχολεία

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 26-11-2019

Στην Ιταλία οι μαθητές από την επόμενη σχολική χρονιά θα μαθαίνουν τα πάντα για την κλιματική αλλαγή. Η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Lorenzo Fioramonti, αναφέρει πως θα μπουν 33 διδακτικές ώρες, στις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μαθαίνουν για θέματα που συνδέονται άμεσα με την κρίση που περνά το περιβάλλον και ο πλανήτης μας.

Τα μαθήματα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των σχολείων από τον Σεπτέμβριο του 2020.

 «Στόχος μας είναι οι πολίτες του μέλλοντος να είναι έτοιμοι για την κατάσταση επείγοντος του κλίματος» είπε εκπρόσωπος του υπουργείου, ο Vincenzo Cramarossa. Ο υπουργός Παιδείας, με τη σειρά του, σχολίασε ότι σε ολόκληρο το υπουργείο γίνονται αλλαγές «ώστε η βιωσιμότητα και το κλίμα να βρεθούν στο επίκεντρο του μοντέλου εκπαίδευσης».

«Θέλω το ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα να γίνει το πρώτο στον κόσμο που θέτει το περιβάλλον και την κοινωνία στον πυρήνα όλων όσα μαθαίνουμε στο σχολείο» δήλωσε.

Ο νέος κύκλος μαθημάτων θα αναπτυχθεί από μια επιτροπή επιστημόνων, όπως ο Jeffrey D. Sachs, επικεφαλής του τμήματος Αειφόρου Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, και ο Αμερικανός οικονομολόγος Jeremy Rifkin.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES