Η μικρή Κωνσταντίνα «έφυγε» από τη ζωή αλλά άφησε πίσω της ένα παραμύθι που μιλά για τα όνειρα

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 25-11-2019

Μόλις στα 11 της χρόνια «έφυγε» η Κωνσταντίνα Αναγωνστοπούλου. Η μικρή έδωσε την πιο άνιση μάχη με τη ζωή της και δυστυχώς, την έχασε. Ωστόσο, πρόλαβε να ολοκληρώσει το πρώτο της βιβλίο, ένα παραμύθι που έχει τίτλο «Τα όνειρα εξαφανίστηκαν».

Το βιβλίο πωλείται και τα έσοδα θα δοθούν εξολοκλήρου στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Οι γονείς της, Ράνια Γεωργίου και Βασίλης Αναγνωστόπουλος, βοήθησαν την κόρη τους κατά τη διάρκεια της συγγραφής του παραμυθιού, καθώς τους υπαγόρευε και εκείνοι αποτύπωναν τις λέξεις στο λάπτοπ.

Ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος μίλησε στην espresso για το παραμύθι: «Η Κωνσταντίνα ξεκίνησε την ιστορία της στα 8 της. Είχε μία ιδέα και τις σκέψεις της τις έγραφε σε ένα χαρτί και μας τις διάβαζε. Τότε της πρότεινα να μου τις υπαγορεύει και να τις γράφω στον υπολογιστή. Κάποια στιγμή, άφησε το παραμύθι στη μέση και το έπιασε ξανά λίγο αφότου διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, στις 17 Ιουλίου 2018. Ήμασταν στη Γερμανία και από τα χειρουργεία είχε υποστεί ημιπληγία, είχε χάσει την ομιλία της, τη σκέψη της… Σιγά σιγά άρχισε να επανέρχεται και θέλησε να συνεχίσει το παραμύθι, όχι βέβαια με τον ίδιο πλούτο στη διήγηση γιατί είχε χάσει μεγάλο κομμάτι του λεξιλογίου της. Κάθε μέρα καθόταν στη θέση της στο τραμ και στη διαδρομή της μισής ώρας ήταν αμίλητη, ακούνητη, αγέλαστη, καθώς σκεφτόταν τη συνέχεια της ιστορίας. Ήταν ενθουσιασμένη και πέρυσι τέτοιον καιρό κατάφερε να τελειώσει το παραμύθι της».

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας, η 11χρονη ήθελε να κάνει η ίδια την εικονογράφηση και γι’ αυτό σκίτσαρε τους τέσσερις βασικούς ήρωες: «Όμως, τον Φεβρουάριο υποτροπίασε, με αποτέλεσμα την εικονογράφηση να κάνει ο σκιτσογράφος Δημήτρης Δημαρέλος, βασιζόμενος στα πρωτότυπα σκίτσα της Κωνσταντίνας, η οποία μας άφησε τον περασμένο Ιούνιο».

Επίσης, αποκάλυψε πως το παραμύθι διαδραματίζεται σε μία φανταστική πολιτεία που βρίσκεται στο διάστημα, τη Χώρα των Ονείρων.

«Εκεί κυβερνά η καλή βασίλισσα Γαλήνια, η οποία είχε φυλακίσει τους εφιάλτες και όλοι ζούσαν χαρούμενοι. Όμως, ο κακός αδελφός της, Μηγαλήνιος, κατάφερε να πάρει τον θρόνο και να σκορπάει εφιάλτες, βυθίζοντας τους κατοίκους στην κακοκεφιά. Δύο κοριτσάκια κατέστρωσαν ένα σχέδιο και ελευθέρωσαν τη βασίλισσα Γαλήνια», δήλωσε.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES