Μία ενδιαφέρουσα έρευνα πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα η Playmobil Hellas σε συνεργασία με την aboutpeople, σχετικά με τους νονούς και της σχέση τους με τα βαφτιστήρια τους. Η έρευνα διενεργήθηκε σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 20 -50 ετών και μάλιστα, μόλις 4 στους 10 σε αυτό το ηλιακό γκρουπ είναι νονοί.

Στην ερώτηση «Ποιος ζητά να βαφτίσει το παιδί; Οι γονείς ή οι ενδιαφερόμενοι νονοί», το 60% θεωρεί πως οι γονείς πρέπει να ζητάνε στους νονούς να βαφτίσουν το παιδί και ως βασικό κριτήριο να έχουν τη στενή φιλική σχέση (74%)

Ακόμα μερικά ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας είναι:

-6 στους 10 νονούς βλέπουν το βαφτιστήρι τους κάθε μήνα

-7 στους 10 είναι κατηγορηματικοί: η κυριότερη υποχρέωση των νονών είναι προσφορά συμβουλών στα πνευματικά τους παιδιά.
-Μόνο 25% των νονών θεωρούν την αγορά δώρων βασική υποχρέωση προς τα βαφτιστήρια τους

-7 στους 10 πιστεύουν ότι η σχέση νονών και πνευματικών παιδιών διαρκεί μία ζωή, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την απάντηση που δίνει το 43,9%, που παραδέχεται ότι είναι «πολύ» συναισθηματικά δεμένο με το βαφτιστήρι του. Σε ποσοστό, δε, 73%, οι ερωτώμενοι νονοί αισθάνονται από αρκετά έως πολύ υπεύθυνοι για την καθοδήγηση και τη φροντίδα του βαφτιστηριού τους. Οι ίδιοι, ωστόσο, αναφέρουν ότι «σχεδόν ποτέ» δεν λαμβάνουν δώρο από τους δικούς τους νονούς  (64%).


Το κοινωνικό πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give

Με βάση τα παραπάνω και έχοντας φτάσει επιτυχώς στον 8ο χρόνο του, το κοινωνικό πρόγραμμα PLAYMOBIL play & give αποτελεί πλέον έναν θεσμό για την οικογένεια της PLAYMOBIL Hellas, ο οποίος συνεχίζει να προσφέρει το πολύτιμο του έργο στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Τη φετινή χρονιά παρουσιάζει 2 νέες συλλεκτικές φιγούρες, οι οποίες έχουν ως στόχο να υπενθυμίσουν και να αναδείξουν τον σημαντικό ρόλο του νονού και της νονάς στην ανατροφή του παιδιού μέσα στον κύκλο της ελληνικής οικογένειας.

Η PLAYMOBIL Hellas, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη θέση που κατέχει ο νονός και η νονά στην οικογενειακή παράδοση του τόπου μας, δημιούργησε τις νέες φιγούρες για να υπογραμμίσει την αξία και τη συνεισφορά τους στα παιδιά σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Οι φιγούρες PLAYMOBIL play & give κυκλοφορούν αποκλειστικά για την ελληνική αγορά, σε όλα τα καταστήματα παιχνιδιών, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα και το παραμύθι PLAYMOBIL play & give μπορείτε να βρείτε στο www.playmobil.gr και στην κοινότητα της PLAYMOBIL στο Facebook . Όπως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Και βέβαια κάθε νονός που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να διαβάσει και το αντίστοιχο παραμύθι στο βαφτιστήρι του. Το 6ο παραμύθι PLAYMOBIL play & give “Τι είναι νονά; Και τι νονός;“, αφιερωμένο στους σκοπούς του συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, προσφορά του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου με τη φροντίδα των Εκδόσεων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Το παραμύθι είναι κατάλληλο για παιδιά 4-8 ετών και διανέμεται δωρεάν σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, ΣΓΚ (Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων) και στο PLAYMOBIL FunPark.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES