Η Εύη Σαζακλή είναι η δημιουργός των πιο θηλυκών και όμορφων κοσμημάτων με την τεχνική του macramé. Πρόκειται για μία τεχνική διακόσμησης με κόμπους που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Ξεκίνησε από την Αραβία και γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη με το απόγειό της να είναι κατά τη Βικτωριανή εποχή.

Η Εύη Σαζακλή δημιουργεί μόνη της τα κοσμήματα χωρίς τη χρήση εργαλείων. Με όπλο τη φαντασία της, την ιδιαίτερη αισθητική και τα χέρια της, δημιουργεί μοναδικά σχέδια που ταιριάζουν σε κάθε στυλ και γυναίκα. Είναι ο λόγος άλλωστε που ξεχώρισε πέρυσι στην έκθεση νέων δημιουργών του Μουσείου Κοσμήματος Λαλαούνη. Δημιουργίες της μπορείς να βρεις και στο art shop του Εθνικού Θεάτρου. Η συνεργασία τους μετρά περίπου έναν χρόνο τώρα και στέφεται με απόλυτη επιτυχία.

Έχει σπουδάσει μουσική (πιάνο, θεωρία και αρμονία μουσικής), εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά, εφημερίδες και ραδιόφωνα και τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ως υπεύθυνη καλεσμένων. Όμως, μία περιήγηση στο ίντερνετ έμελλε να αποτελέσει έναν «καλλιτεχνικό σταθμό» της ζωής της. Όταν πάνω σε μία αναζήτησή της στο διαδίκτυο έπεσε πάνω στα κοσμήματα με την τεχνική macramé, ένιωσε πως αυτό ήταν κάτι που ήθελε πολύ να κάνει. Έτσι, έκανε ένα σεμινάριο σχετικά με την τεχνική και εξελίχθηκε μόνη της, αφιερώνοντας πολλές ώρες ώστε να τελειοποιήσει την τεχνική με τους κόμπους αλλά και να έχει τα δικά της σχέδια.

Σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια μετά, δηλώνει περήφανα πως βρήκε το πάθος της. Η ίδια χαρακτηρίζει τα κοσμήματά της ως boho chic και εκτός του ότι κάνει μόνη της τους κόμπους, χρησιμοποιεί πέτρες που συγκεντρώνει από βόλτες της στο κέντρο της Αθήνας ή πέτρες που έχει ήδη από προηγούμενα ταξίδια της. Πολύ πριν ασχοληθεί με το macramé ήταν λες και όλα στη ζωή της την οδηγούσαν εκεί.

 

Facebook Page: macramé by Evisazakli

 Instagram: @evisazakli

Τις δημιουργίες της μπορείτε να τις βρείτε και στο art shop του Εθνικού Θεάτρου

 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES