Κινούμενα σχέδια που έχουν απαγορευτεί σε χώρες για λόγους που προκαλούν έκπληξη

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 11-11-2019

Ζούμε σε μια εποχή όπου πολύ συχνά απαγορεύονται πράγματα χωρίς να καταλαβαίνουμε τον λόγο. Ακόμη και τα κινούμενα σχέδια δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη λογοκρισία. Γιατί υπάρχουν ορισμένα επεισόδια κινουμένων σχεδίων που για κάποιο λόγο έχουν απαγορευτεί σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Ρίξτε μια ματιά στη παρακάτω λίστα και είμαστε σίγουρες ότι θα εκπλαγείτε.

https://www.instagram.com/p/B2w4q3sFp_4/

Scooby Doo

Η σειρά Scooby Doo είναι ένα από τα πολλά κινούμενα σχέδια που απαγορεύτηκε η προβολή τους στις ώρες που παρακολουθούν τα παιδιά τηλεόραση στην Κίνα. Ο λόγος; Το κράτος ήθελε να δώσει την ευκαιρία στις εγχώριες σειρές κινουμένων σχεδίων την να ευδοκιμήσουν, αντί να παρακολουθούν τα παιδιά κυρίως τις εισαγόμενες σειρές.

Μπομπ Σφουγγαράκης

Τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η Αυστραλία απαγόρευσαν το επεισόδιο Shanghaied / Gary Take a Bath. Το θέμα στο επεισόδιο Shanghaied ήταν ότι οι εφιάλτες του Μπομπ ήταν πολύ τρομακτικοί για τα παιδιά, ενώ το θέμα με το επεισόδιο Gary Take a Bath ήταν το ενήλικο σχόλιο “μην σου πέσει το σαπούνι” και η εικόνα ενός κοριτσιού με αλλήθωρα μάτια.

https://www.instagram.com/p/ByQQpK5nynK/?utm_source=ig_web_copy_link

The Powerpuff Girls

Ένα μουσικό επεισόδιο με όπερας από την πέμπτη σαιζόν της σειρά απαγορεύτηκε στις Η.Π.Α. επειδή οι μεταλλικές δοκοί στα κατεστραμμένα κτίσματα έμοιαζαν με το σταυρό και ένας τυχαίος χαρακτήρας φαινόταν πάρα πολύ σαν τον Ιησού. Ένας άλλος πιθανός λόγος για τον οποίο μπορεί να είχε απαγορευτεί ήταν λόγω των εφέ φωτισμού που είχε το επεισόδιο.

Arthur

Το επεισόδιο με θέμα το ποδήλατο είχε τον χαρακτήρα του Λανς Άρμστρονγκ σε ρόλο καμέο. Μόλις ο Armstrong παραδέχτηκε τη χρήση φαρμάκων που βελτίωσαν την απόδοση του για να κερδίσει, αυτό το επεισόδιο αποσύρθηκε στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Pokemon

Ένα επεισόδιο του anime Pokemon βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και προκάλεσε σε πάνω από 700 Ιάπωνες, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών, ερεθισμένα μάτια, εμετό και ακόμη και επιληπτικές κρίσεις. Η αιτία που το προκάλεσε αυτό ήταν μια μπλε-και-κόκκινη έκρηξη με εφέ φωτισμού strobe. Αυτό το επεισόδιο σχεδόν προκάλεσε την κατάργηση της σειράς και από τότε δεν ξαναπροβλήθηκε ποτέ. Απαγορεύτηκε στην Ιαπωνία και στη συνέχεια και σε άλλες χώρες.

https://www.instagram.com/p/B37gUB3ABjW/

Donald Duck

Ο αθώος Donald Duck έχει απαγορευτεί στη Φινλανδία επειδή δεν φορούσε παντελόνι ή σορτς! Είχε ζητηθεί από την Επιτροπή για Θέματα για τη Νεολαία του Ελσίνκι ότι η έλλειψη παντελονιού από τον χαρακτήρα δημιουργεί λάθος αξίες.

 

The Simpsons Movie

Η Βιρμανία υποτίθεται οτι απαγόρευσε την προβολή της ταινίας The Simpsons λόγω του χρώματος της, επειδή χρησιμοποιεί κίτρινο και κόκκινο χρώμα. Αυτά τα δύο χρώματα συνδέονται με την εξέγερση στη χώρα και οι ταινίες που έχουν αυτά τα χρώματα σε σημαντικές ποσότητες, απαγορεύονται.

https://www.instagram.com/p/B27LXW1Fhh4/

Peppa Pig

Σε επεισόδιο της Peppa Pig η πρωταγωνίστρια προσπαθεί να κάνει φιλίες με αράχνες. Αυτό το επεισόδιο απαγορεύτηκε στην Αυστραλία σε περίπτωση που ενθάρρυνε τα μικρά παιδιά να προσεγγίσουν τις αράχνες, οι οποίες, στην Αυστραλία, μπορεί να είναι πολύ δηλητηριώδεις και επικίνδυνες.

Winnie the Pooh

Τον Ιούλιο του 2017, ανακοινώθηκε ότι η Κίνα απαγορεύει το Winnie the Pooh. Ο λόγος οφείλεται στον πολλαπλασιασμό των memes και των εικόνων που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, που ο Πρόεδρος Xi Jinping θεώρησε ότι τον σύγκριναν με τον Winnie the Pooh.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES