Πολύς λόγος έχει γίνει για το νερό με μία φέτα λεμόνι. Οι υπέρμαχοί του υποστηρίζουν πως πρέπει να καταναλώνεται το πρωί καθώς «καίει» τα λίπη, ενώ εκείνοι που είναι κατά, αναφέρουν πως τα οξέα του λεμονιού δεν βοηθούν όταν το στομάχι είναι άδειο.

Η Alissa Rumsey, εκπρόσωπο της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολόγιας των ΗΠΑ, παίρνει θέση:   «Το ζεστό νερό με λεμόνι δεν προκαλεί από μόνο του πραγματική απώλεια βάρους», αναφέρει.

«Εάν όμως αντικαθιστά ένα άλλο ρόφημα με περισσότερες θερμίδες, όπως ο καφές με ζάχαρη ή ένας χυμός φρούτων, που θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόσληψη λιγότερων θερμίδων, τότε μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος». Όμως, προσθέτει πως γενικά η κατανάλωση περισσότερου νερού θα σας βοηθήσει τόσο στην απώλεια κιλών, όσο και στην όψη της επιδερμίδα σας.

Το σώμα μας, υποστηρίζουν οι ειδικοί, έχει την τάση να ερμηνεύει τη δίψα ως πείνα, οπότε αν δεν πίνετε αρκετό νερό, μπορεί να νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα διψάτε. Όταν το σώμα παραμένει ενυδατωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αποφεύγετε τα σνακ και άλλες ανθυγιεινές τροφές.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το λεμόνι και γενικά τα εσπεριδοειδή είναι όξινα, αν λοιπόν αποφεύγετε τις όξινες τροφές επειδή υποφέρετε από καούρες, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση ή άλλη αιτία, πρέπει να αποφεύγετε και το νερό με λεμόνι.

Μην αποφεύγετε τα λεμόνια για το ενδεχόμενο διάβρωσης του σμάλτου των δοντιών, καθώς μια φέτα λεμονιού στο νερό δεν μπορεί να βλάψει τα δόντια. Αν ανησυχείτε πάντως, μπορείτε να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό και να περιμένετε λίγη ώρα πριν τα βουρτσίσετε.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES