Αν σου αρέσει η κολοκύθα, τότε σου έχουμε την καλύτερη συνταγή για κολοκυθόσουπα βελουτέ. Το φθινόπωρο η κολοκύθα έχει την τιμητική της και οι σούπες επίσης. Οι κολοκυθόσουπες βελουτέ είναι πάντα ένα αγαπημένο μας φαγητό. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει την πιο νόστιμη συνταγή για να γεμίσεις ένα, και δύο, μπολ.

Υλικά Συνταγής

1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

800 ml νερό ή ζωμό κότας ή κρέατος

500 ml φρέσκο γάλα

1 κ.σ. βούτυρο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο

αλάτι

πιπέρι

200 γραμ. γραβιέρα (η μισή τριμμένη

η άλλη μισή κομμένη σε καρέ)

300 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

Για την κολοκυθόσουπα βελουτέ, κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες (σαν πεπόνι). Αφαιρούμε σπόρους και ίνες με μαχαίρι, τη λαδώνουμε με πινέλο, τη βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 240οC , για 30 λεπτά στις αντιστάσεις.

Σε κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 15΄ να μαλακώσει (χωρίς να πάρει χρώμα, σε χαμηλή φωτιά). Ρίχνουμε το νερό (ή το ζωμό) και το γάλα και βράζουμε.

Με κουτάλι βγάζουμε την ψημένη κολοκύθα από τη φλούδα, ρίχνουμε τα κομμάτια στα υγρά που βράζουν, σιγοβράζουμε για 15΄, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Την πολτοποιούμε με το μίξερ χειρός (και αν θέλουμε τέλεια υφή την περνάμε από σουρωτήρι).

Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τους κύβους της γραβιέρας.

Αφήνουμε 1΄, έπειτα ανακατεύουμε, τη βάζουμε σε σουπιέρα ή σερβίρουμε σε ζεστά μπολ. Βάζουμε γιαούρτι στο κέντρο κάθε μπολ, πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα και λίγο πιπέρι καγιέν (προαιρετικά).

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES