Μέχρι το 2043 η παχυσαρκία θα ξεπεράσει το τσιγάρο ως αίτιο θανάτου

Υγεία

4moms team , 08-10-2019

Σε μόλις 24 χρόνια από τώρα, η παχυσαρκία θα ευθύνεται για περισσότερους θανάτους απ ότι το τσιγάρο.

Το Βρετανικό Κέντρο Ερευνών για τον καρκίνο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και λέει πως πρέπει να γίνουν περισσότερα σχετικά με την «τεράστια απειλή για τη δημόσια υγεία» που θέτει η παχυσαρκία. Αν οι τρέχουσες τάσεις, για τους καρκίνους που σχετίζονται με την παχυσαρκία, συνεχίσουν να υφίστανται, τότε μπορεί να υπάρχουν μέχρι το 2043, περισσότεροι θάνατοι γυναικών από καρκίνο λόγω παχυσαρκίας παρά από τον καρκίνο λόγω καπνίσματος, τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι συγγραφείς της μελέτης αναγνώρισαν ωστόσο, πως οι προβλέψεις για την εμφάνιση καρκίνου πέραν του 2035 είναι λιγότερο ακριβείς, αλλά δήλωσαν ότι θα μπορούσε να συμβεί αν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις, με το χάσμα μεταξύ καπνίσματος και παχυσαρκίας να μικραίνει.

Όσον αφορά στους άνδρες, αυτό μπορεί να συμβεί πολύ αργότερα, σύμφωνα με την μελέτη, καθώς το κάπνισμα εκτιμάται ότι προκαλεί σήμερα σχεδόν δύο φορές περισσότερους καρκίνους στους άνδρες από ότι το υπερβολικό βάρος.

Η φιλανθρωπική οργάνωση που χρησιμοποίησε έναν τύπο που συνδυάζει προβολές για την εμφάνιση καρκίνου, τον συσχετισμό με το κάπνισμα και με την παχυσαρκία, λανσάρει τώρα μία καμπάνια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για την αύξηση της ευαισθητοποίησης πως η παχυσαρκία αποτελεί αιτία της νόσου. Μόνο ένας στους 7 κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου γνωρίζει τη σχέση μεταξύ παχυσαρκίας και καρκίνου, λέει ο οργανισμός και ζητά την λήψη μέτρων, όπως απαγόρευση των διαφημίσεων για πρόχειρο φαγητό πριν από τις 9 το βράδυ και περιορισμούς στην προσφορές σε λιγότερο υγιεινά τρόφιμα και αναψυκτικά.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES