Μπήκα στον μήνα μου!!!!

Και ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του μήνα εκτός από το βάρος;

 Το Nesting….. η αλλιώς, είναι έτοιμη η φωλιά μου; Έχω ότι χρειάζομαι; Ξυπνάω, κοιμάμαι και σκέφτομαι καρότσια, φορμάκια, σεντονάκια, αρκουδάκια και ότι άλλο θα χρειαστώ τον πρώτο καιρό. Κάποιες φορές συνειδητοποιώ πόσο αστεία μπορεί να γίνομαι, πχ μπορεί να βλέπω με τον άντρα μου μία ταινία και ξαφνικά να θυμηθώ να του πω ότι δεν έχουμε πάρει τις κατάλληλες πάνες αγκαλιάς. Εύχομαι ειλικρινά, υπομονή και κουράγιο σε όλους τους μέλλοντες μπαμπάδες εκεί έξω, και στον δικό μας μπαμπά φυσικά.

Το nesting λοιπόν συμπεριλαμβάνει όλη αυτή την κρίση με τα πράγματα και τις δουλειές αλλά και το να ενημερωθώ όσο μπορώ σχετικά με θέματα που θα με απασχολήσουν στο μέλλον, όπως ο θηλασμός, η φροντίδα του παιδιού κ.α. το οποίο είναι πάρα πολύ χρήσιμο. Νομίζω πως έχουμε φτάσει στην εποχή που οι νέες μαμάδες είναι σούπερ ενημερωμένες και μέσα από την σωστή πληροφόρηση προσφέρουν το καλύτερο δυνατόν στο παιδί τους. Δεν είναι πολύ ελπιδοφόρο αυτό για τις νέες γενιές που έρχονται;

Εκτός λοιπόν από τα βασικά, δύο θέματα που εγώ ασχολήθηκα, διάβασα δύο βιβλία, βρήκα ενδιαφέρον και σας προτείνω είναι:

  1. Ένα βιβλίο σχετικά με την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου και πως με απλούς τρόπους μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να αναπτύξει τις μαθησιακές του ικανότητες από την βρεφική ηλικία και στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Εξαιρετικό θέμα. Όσο καλύτερα γνωρίζουμε πως λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος τόσο περισσότερο μπορούμε να βοηθήσουμε το μωρό μας για το μέλλον του. Έχω να σου πω πως αυτό το βιβλίο έπαιξε ρόλο ακόμα και στην επιλογή του καροτσιού.
  2. Το δεύτερο βιβλίο μιλάει για τη σχέση των γονιών και τον τρόπο που θα ήταν καλό να συνεργάζονται και να δημιουργούν μία κοινή προσέγγιση για το μεγάλωμα του παιδιού. Κάποια τρικ που μπορούν να βοηθήσουν κάθε ζευγάρι να γίνει ακόμα καλύτερο στην απαιτητική περίοδο που έρχεται!!

Αυτά από εμένα, είμαι ανοιχτή και σε δικές σας προτάσεις!

 

ΧΧΧ

Μαριάννα

 

 

 

Μαριάννα Θυμιάκη
Μαριάννα Θυμιάκη
Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES