Ονειρεύονται τα μωρά;

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 19-09-2019

Πολύς λόγος έχει γίνει σχετικά με τα όνειρα των βρεφών, ωστόσο ακόμη η επιστημονική κοινότητα δε μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Τα όνειρα έρχονται όταν βρισκόμαστε στην κατάσταση REM ύπνου. Τα κύματα που εκπέμπει ο εγκέφαλός μας ξεκινούν ήδη από όταν είμαστε έμβρυα.

Αρκετοί είναι οι ερευνητές που υποστηρίζουν πως από τη στιγμή που ήδη τα κύματα αυτά εκπέμπονται από την 28η εβδομάδα κύησης, τότε τα μωρά σίγουρα ονειρεύονται, καθώς κοιμούνται πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, τα όνειρά τους είναι σίγουρα πολύ διαφορετικά από τα δικά μας, καθώς ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί τον κόσμο γύρω τους και οι αισθήσεις τους δεν είναι το ίδιο ανεπτυγμένες. Εκτιμάται πως τα όνειρά τους είναι σκιές ή ακόμη και κάποια αίσθηση.

«Τα όνειρά τους είναι πολύ πιθανό να μοιάζουν με αυτό που βλέπουν και βιώνουν όταν είναι ξύπνια γιατί ακόμα δεν έχουν αναπτύξει πλήρως τη συνείδησή τους. Είναι πιθανό δηλαδή τα όνειρα των μωρών να σχετίζονται περισσότερο με αισθήσεις, όπως τη ζεστασιά, την αίσθηση που έχουν όταν θηλάζουν ή να βλέπουν πολύ κοντινά πρόσωπα.” αναφέρει ο ερευνητής Antonia Zadra.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES