Αυτή ήταν μία ιδιαίτερη εβδομάδα και θα σου πω αμέσως το γιατί. Πριν μείνω έγκυος είχα προγραμματίσει να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο γιόγκα διάρκειας μίας εβδομάδας με τον δάσκαλο μου ο οποίος έρχεται σπάνια στην Ελλάδα καθώς μένει στην Αυστραλία. Ήταν σημαντικό για εμένα καθώς είναι κομμάτι ενός μεγαλύτερου κύκλου εκπαιδεύσεων για δασκάλους και καλό θα ήταν να παρακολουθήσω τα θέματα με την σειρά.

Δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία παρόλο που είχα τους φόβους μου και τις ανασφάλειες μου γιατί μπαίνω στο μήνα μου. Το μυαλό μου έτρεχε σε περίεργες σκέψεις του τύπου και αν γίνει κάτι ή θα τα καταφέρω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις του προγράμματος. Μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν ήξερα αν θα τα καταφέρω να πάω καθώς περίμενα το ΟΚ του γιατρού. Λίγες μέρες πριν έκανα το Doppler, όλα καλά, πήρα το ΟΚ, ΈΦΥΓΑ!!!!!

Το σεμινάριο έγινε στο Λιμένι της Μάνης, αν δεν το έχεις επισκεφθεί να το προγραμματίσεις άμεσα, στο προτείνω ανεπιφύλακτα για ένα ξεκούραστο ΣΚ, πανέμορφή η Ελλάδα μας, είμαστε τόσο τυχερός λαός.

32 Yogis από όλη την Ευρώπη ήταν εκεί και μαζί τους και εγώ με την τεράστια κοιλίτσα μου! Κάθε πρωί στις 7 βρισκόμασταν στην κορυφή από το στρωματάκι μας, να ευχαριστηθούμε το δώρο της κίνησης και να αναπνεύσουμε παρέα. Η ενέργεια στην αίθουσα μαγική! Το μεσημέρι συναντιόμασταν για να μιλήσουμε για φιλοσοφία και να εξασκηθούμε σε τεχνικές αναπνοής!

Όλα κύλησαν ομαλά για την μπέμπα μου και εμένα, συνεργαστήκαμε τέλεια και έτσι η μέλλουσα μανούλα ολοκλήρωσε το σεμινάριο της γεμάτη χαρά και ικανοποίηση!

Αυτό λοιπόν που θέλω να μοιραστώ μαζί σου και ο λόγος που σου λέω αυτή την ιστορία είναι γιατί πολλές φορές στην περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι άρρωστη, σαν να χρειάζεσαι ειδική μεταχείριση και ειδική φροντίδα. Να σε πάρει λίγο από κάτω η κατάσταση, οι ορμόνες, οι σκέψεις σου και οι φόβοι σου και να περιφέρεσαι από τον καναπέ στο κρεββάτι… Ειδικά προς το τέλος που είναι πολλά τα κιλά. Αυτό δεν είναι όμως αλήθεια, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ, η εγκυμοσύνη είναι κάτι απολύτως φυσικό, η ζωή συνεχίζεται και δεν χάνουμε τις στιγμές μας απλά επειδή έχουμε κάποιους περιορισμούς.

Κινητοποιήσου, με μέτρο, με όρια, με σεβασμό στις ανάγκες σου, αλλά μην σταματάς να ζεις. Το να συνεχίσουμε να περνάμε τις μέρες μας δραστήρια και όμορφα μας δίνει δύναμη για την επόμενη φάση που έρχεται! Για μένα το να βρεθώ εκεί και να κάνω ότι έκανα και πριν μείνω έγκυος με έκανε να έρθω στο κέντρο μου, να θυμηθώ ποια είμαι γιατί όπως και να το κάνεις η κύρια απασχόληση μου τους προηγούμενους μήνες και τους επόμενους είναι το μωρό μου.

Αλλά ευτυχισμένη μαμά – ευτυχισμένη μπέμπα!

Οι ολοκληρωμένοι ενήλικες δημιουργούν ολοκληρωμένα παιδιά που θα γίνουν ολοκληρωμένοι ενήλικες!

 

ΧΧΧ

Μαριάννα

 

Μαριάννα Θυμιάκη
Μαριάννα Θυμιάκη
Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES