Τους τελευταίους 2 μήνες τους πέρασα στην Ουαλία λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του άντρα μου. Αυτό σημαίνει πως από ένα πρόγραμμα full time με μαθήματα, βόλτα τον σκύλο, όλες τις εξωτερικές δουλειές για το σπίτι, γιατρούς κλπ χωρίς καμία βοήθεια και την κοιλιά τούρλα, βρέθηκα σε ένα περιβάλλον απόλυτης ησυχίας, χωρίς να οδηγώ και χωρίς να έχω καμία υποχρέωση εκτός από το να προσέχω την κοιλίτσα μου. Για ένα super active άτομο όπως εγώ αυτό ήταν ένα δύσκολο project.

Διάβαζα, έκανα γιόγκα, μαγείρευα, έβλεπα σειρές αλλά χρειαζόμουν παραπάνω κίνηση, αλλιώς είχα νεύρα, αυπνίες κλπ. Ο μεγαλύτερος λοιπόν σύμμαχος μου σε αυτή την φάση ήταν το περπάτημα!

Το περπάτημα είναι ο πιο εύκολος και προσβάσιμος τρόπος άσκησης, όλοι πια είναι έξω και τρέχουν ή περπατάνε. Το περπάτημα είναι In, και γιατί να μην είναι και στην εγκυμοσύνη. Προάγει την καλύτερη κυκλοφορία, χαλαρώνει τις σφιγμένες αρθρώσεις, βοηθάει στο να μετακινηθεί η λιμνάζουσα ενέργεια και είναι ένας όμορφος διαλογισμός. Πολλές μέρες που ένιωθα να βαριέμαι, ή να είμαι λίγο down ήταν ένα τρελλό boost για την διάθεση μου, για το σώμα μου και φυσικά αυτόματα αφού είμαι εγώ καλά είναι και το μωρό.

Η Ουαλία προσφέρετε για περπάτημα και λόγω καιρού(όταν δεν βρέχει) δηλαδή ωραία θερμοκρασία 15 με 22 βαθμούς Κελσίου αλλά και λόγο φυσικού τοπίου. Είναι καταπράσινη, με ατελείωτες εκτάσεις γκαζόν, λίμνες, μονοπάτια δίπλα στην θάλασσα αλλά και μικρές πόλεις με κάστρα, τείχη και φρούρια για να ευχαριστηθείς βόλτες!

Όπως καταλαβαίνεις περπάτησα πάρα πολύ, λίμνες, βουνά και ποτάμια, μίλια, γιαρδες και πόδια. Ανέβηκα και σε μία κορυφούλα και αισθάνθηκα πολύ περήφανη για τον εαυτό μου, και φυσικά με βοήθησε πάρα πολύ εκτός από ψυχολογικά και στην διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους και ενός δυνατού σώματος.

Αν λοιπόν είσαι έγκυος και ο γιατρός σου σου το επιτρέπει, περπάτα! Είναι η καλύτερη και η πιο ασφαλής άσκηση για αυτή την περίοδο και ειδικά στο τελευταίο τρίμηνο βοηθάει να πάρει θέση το μωρό! Προσοχή όχι με πολλή ζέστη!

ΧΧΧ

Μαριάννα

 

Μαριάννα Θυμιάκη
Μαριάννα Θυμιάκη
Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES