«Το να είσαι διαφορετικός είναι μία υπερδύναμη»: Η απάντηση της 16χρονης Γκρέτα Τούνμπερκ στους haters

Διασημοι

4moms team , 02-09-2019

Μέσω του προφίλ της στο Instagram η 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, δίνει τη δική της, αποστομωτική, απάντηση στους haters. Η έφηβη από τη Σουηδία είναι vegan και έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει εκατομμύρια ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή, να διοργανώνει ειρηνικές διαδηλώσεις με χιλιάδες κόσμου.

Με συνεχή αγώνα έχει καταφέρει να γίνει σύμβολο αλλά και να εμπνεύσει πολλούς ακόμη να κάνουν το δικό τους βήμα-επανάσταση για την κλιματική αλλαγή.

Η νεαρή Τούνμπεργκ απαντά στους επικριτές της με ένα κείμενο στο Instagram, το οποίο αναφέρει:  «Όταν οι haters στρέφονται στην εικόνα σου και στη διαφορετικότητά σου, αυτό σημαίνει πως δεν έχουν τίποτε άλλο να βρουν. Και τότε ξέρεις ότι κερδίζεις! Έχω σύνδρομο Άσπεργκερ και αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές είμαι λίγο διαφορετική από αυτό που θεωρείται κανονικό. Και αν υπάρχουν οι σωστές συνθήκες, το να είναι κανείς διαφορετικός, είναι μια υπερδύναμη. Δεν μιλάω δημόσια για τη διάγνωσή μου για να κρυφτώ πίσω από αυτό, αλλά επειδή γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν άγνοια και εξακολουθούν να το βλέπουν ως “ασθένεια”, ή κάτι αρνητικό. Και πιστέψτε με, η διάγνωσή μου με έχει περιορίσει. Πριν αρχίσω το σχολείο, δεν είχα ενέργεια, δεν είχα φίλους και δεν μιλούσα σε κανέναν. Απλά καθόμουν σπίτι με διατροφική διαταραχή. Όλα αυτά είναι παρελθόν τώρα, αφού έχω βρει ένα νόημα, σε έναν κόσμο που μερικές φορές φαίνεται ότι δεν έχει νόημα για τόσους πολλούς ανθρώπους. #aspower #neurodiverse #npf», αναφέρει η 16χρονη ακτιβίστρια.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES