Απολυμαντικά χεριών: Ποια να επιλέγετε

Υγεία

4moms team , 29-08-2019

Τα απολυμαντικά χεριών χωρίς ξέβγαλμα, τα τελευταία χρόνια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε διάφορες ασθένειες, καθώς απολυμαίνονται εύκολα και γρήγορα τα χέρια μας από τα μικρόβια.

Ωστόσο, δεν είναι όλα το ίδιο αποτελεσματικά ή με την ίδια σύσταση.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα απολυμαντικό χεριών που περιέχει τουλάχιστον 60% αλκοόλ και είναι πιο αποτελεσματικό.

Ακόμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφεύγετε τα απολυμαντικά που περιέχουν τρικλοσάνη, ένα συνθετικό συστατικό που προστίθεται σε πολλά αντιβακτηριακά προϊόντα. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προειδοποιεί ότι οι υψηλές δόσεις τρικλοσάνης συνδέονται με τη μείωση των επιπέδων ορισμένων θυρεοειδικών ορμονών (και μπορεί να συμβάλουν) στην ανθεκτικότητα των βακτηριδίων στα αντιβιοτικά.

Το απολυμαντικό δεν θα απομακρύνει τα βακτηρίδια αν δεν χρησιμοποιείται σωστά. Πρέπει να βάζετε τη συνιστώμενη ποσότητα, να το απλώνετε στην επιφάνεια των χεριών σας και να το αφήνετε να στεγνώσει μόνο του.

Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, τα απολυμαντικά χειρός με βάση αλκοόλ σκοτώνουν τουλάχιστον το 99,9% των ιών, των μυκήτων και των βακτηριδίων. Έτσι, μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τον κρύωμα ή τον ιό της γρίπης.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την εξάπλωση λοιμώξεων και να μειώσετε τον κίνδυνο να αρρωστήσετε είναι να πλένετε τα χέρια σας, όποτε είναι δυνατόν. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε το απολυμαντικό χεριών μόνο εάν δεν έχετε πρόσβαση σε σαπούνι και νερό.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES