Αυτή την εβδομάδα θα ήθελα να μιλήσω λίγο για τις κινήσεις του μωρού.

Ένιωσα την δικιά μου για πρώτη φορά ανεπαίσθητα περίπου στην εβδομάδα 18. Από εκείνη την ημέρα νομίζω πως ξεκίνησε η σχέση μας να εξελίσσεται. Πιστεύω πως μητέρα γίνεσαι σιγά σιγά, δεν ξυπνάς μία μέρα και συμβαίνει, καλλιεργείται μέσα από την καθημερινότητα, τις χαρές και τις αγωνίες που βιώνεις. Η ποιότητα της μητρότητας  ανθίζει μέσα από όλα τα μικρά και μεγάλα πράγματα που ζεις με το μωρό σου. Έτσι λοιπόν, οι πρώτες του κινήσεις είναι για εμένα το ξεκίνημα αυτής της σχέσης.

Οι οδηγίες που θα βρεις για τις κινήσεις του μωρού έιναι ότι θα το ακούσεις περίπου στην εβδομάδα 18 – 20, αν είναι το δεύτερο ίσως λίγο πιο νωρίς, αν είναι το πρώτο η γιατρός μου μου είπε, χωρίς καμία αμφιβολία (γιατί μπερδεύεσαι) ότι είναι μωρό μετά την β-επιπέδου.

Την ένιωσα τις πρώτες φορές σαν φτερούγισμά, μόνο το βράδυ όταν ξάπλωνα και είχα ησυχία, ήταν η στιγμή μας, όταν τελείωνα από όλα αυτά που είχα να κάνω και απλά καθόμουν να την ακούσω να συνδεθώ μαζί της λίγο πριν κοιμηθώ. Περνώντας οι εβδομάδες το φτερούγισμα έγινε πιο δυνατό, ίσως και μικρά χτυπηματάκια, κάποιες φορές όπως βοηθούσα τους μαθητές μου αισθανόμουν ότι δεν ήθελε να σκύβω πολύ μέσα στα μαθήματα μου και αμέσως μου υπενθύμιζε να σεβαστώ τον χώρο της. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη μέρα που είδα την κοιλιά μου να κινέιται, αυτό ήταν, ήμουν ερωτευμένη για πάντα!

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο σήμερα που οι κινήσεις της είναι απαραίτητο συστατικό της καθημερινότητας μου, παρατηρώ το πότε ξυπνάει και πότε κοιμάται, αν περάσει αρκετή ώρα και δεν την ακούσω με κυριεύει μία ανυσηχία, σταματάω ότι κάνω για να αφοσιωθώ σε αυτό, να συγκεντρωθώ, να δω αν είναι όλα καλά. Συνήθως ξυπνάει όταν τρώω, όταν κάνω γιόγκα και όταν ξαπλώνω. Κάποιες μέρες είναι πιο active από άλλες, έχει αρχίσει το στρίμωγμα η αλήθεια είναι, αλλά το έχουμε νομίζω. Κάθε της λίγο πιο έντονη κίνηση μου χαρίζει ένα χαμόγελο, μια γλυκιά ικανοποίηση για την συμβίωση μας μέχρι σήμερα και για όλα αυτά που έρχονται. Φυσικά ανυπομονώ να την γνωρίσω αλλά είμαι ευγνώνων για κάθε μας στιγμή μέχρι σήμερα.

Είχα γράψει κάποια στιγμή στην αρχή της εγκυμοσύνης μου πως η ίδια η αγάπη μεγαλώνει μέσα μας και πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να την φανταστούμε.

Ε λοιπόν, στην εβδομάδα 32 η αγάπη έχει σάρκα και οστά!

ΧΧΧ

Μαριάννα

 

 

 

Μαριάννα Θυμιάκη
Μαριάννα Θυμιάκη
Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES