Αυτό είναι το πιο χαλαρωτικό τραγούδι όλων των εποχών

Γενικά

4moms team , 23-07-2019

Μπορεί να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου τραγούδι, όμως αυτό δε σημαίνει πως σε χαλαρώνει. Pop, rock, rap μουσική, σε τονώνουν αντί να σε χαλαρώσουν. Επιστήμονες του ινστιτούτου Mindlab θέλησαν να βρουν το πιο χαλαρωτικό τραγούδι και τελικά, κατέληξαν στο «Weightless» της βρετανικής μπάντας Marconi Union.

Οι Marconi Union, είναι μια βρετανική μπάντα που αποτελείται από τρία μέλη, τους Duncan Meadows, τον Jamie Crossley και τον Richard Talbot. Το μουσικό τους ύφος περιέχει συχνά στοιχεία της τζαζ και της ηλεκτρονικής μουσικής.

Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2010, οι Marconi Union συνεργάστηκαν με τη Βρετανική Ακαδημία Θεραπείας Ήχου για να δημιουργήσουν το κομμάτι «Weightless» διάρκειας 8 λεπτών. Οι ερευνητές στην Ακαδημία είχαν έναν μοναδικό σκοπό: να δημιουργήσουν το πιο χαλαρωτικό τραγούδι που έχει ακούσει ποτέ κανείς και σύμφωνα με το Mindlab, τα κατάφεραν! Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως το τραγούδι προκαλεί μείωση του συνολικού άγχους κατά 65% ενώ μειώνει τους σφυγμούς κατά 35% από τα συνηθισμένα ποσοστά χαλάρωσης που έχουν καταγραφεί.

Στο «Weightless» μπορεί να ξεχωρίσει κανείς ήχους από πιάνο, κιθάρα και μαγνητοσκοπημένες καταγραφές πεδίων. Η αλλαγή στην ψυχική κατάσταση που μπορεί να παρατηρηθεί οφείλεται στα διαστήματα ανάμεσα στους παλμούς του τραγουδιού, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή ρυθμό BPM.Ο ρυθμός των 60 BPM προκαλεί συγχρονισμό του εγκεφαλικού και καρδιακού ρυθμού.

Όταν το τραγούδι έγινε διαθέσιμο για download από το ίντερνετ, μέσα σε 36 ώρες έγιναν 60.000 λήψεις. Τον Νοέμβριο, οι Marconi Union παρουσιάστηκαν στον κατάλογο των εφευρετών της χρονιάς στο περιοδικό Time, για τη δημιουργία του «Weightless».

Εν τω μεταξύ, το τραγούδι φαίνεται να είναι τόσο χαλαρωτικό που οι οδηγοί προειδοποιούνται να μην το ακούνε κατά την οδήγηση.

Τα 10 πιο χαλαρωτικά τραγούδια σύμφωνα με το Mindlab είναι τα εξής:

 1. Weightless – Marconi Union
  2. Electra – Airstream
  3. Mellomaniac (Chill Out Mix) – DJ Shah
  4. Watermark – Enya
  5. Strawberry Swing – Coldplay
  6. Please Don’t Go – Barcelona
  7. Pure Shores – All Saints
  8. Someone Like You – Adele
  9. Canzonetta Sull’aria – Mozart
  10. We Can Fly – Café Del Mar

 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES