Yogi Mom Expecting: Ξέρω πως έχω λίγο καιρό ακόμα μέχρι να σφίξω στην αγκαλιά μου την μπέμπα μου

Guest Editors

Ξέρω πως έχω λίγο καιρό ακόμα μέχρι να σφίξω στην αγκαλιά μου την μπέμπα μου, πόσο μάλλον για να της δώσω στερεά τροφή… Προσπαθώ όμως να αξιοποιήσω αυτόν τον χρόνο της αναμονής, μαθαίνοντας όσα περισσότερα μπορω για την φροντίδα του μωρού μου καθώς οι φίλες μου μου λένε πως μόλις γεννήσω δεν θα έχω καθόλου χρόνο για τέτοια!

Σίγουρα την κατάλληλη στιγμή ο παιδίατρος θα με συμβουλέψει για το τι πρέπει να κάνω και τι όχι, αλλά πιστεύω πως η μαμά έχει την ευθύνη να είναι ενημερωμένη, να ξέρει τι να ρωτήσει την κατάλληλη στιγμή τον ειδικό και να προσφέρει το καλύτερο στο παιδί της. Ίσως είμαι και λίγο control freak και με αυτόν τον τρόπο νιώθω πιο ασφαλής!

Το μωρό λοιπόν ιδανικά τρέφεται αποκλείστικά με το γάλα της μαμάς το πρώτο 6μηνο, αν αυτό είναι εφικτό φυσικά. Σε αυτή την χρονική στιγμή μπορείς σιγά σιγά να προσθέσεις στερεά τροφή, δηλαδή αντικαθιστόντας ένα γεύμα την ημέρα (ανυπομονώ! Χαζομαμά από τώρα χιχιχι) και αν είναι δυνατόν το μωρό να συνεχίσει να παίρνει το 50% των θρεπτικών συστατικών του από το γάλα της μαμάς μέχρι να γίνει 1 έτους. Για να δούμε πως θα πάει αυτό….

Οι παιδίατροι συστήνουν γιαούρτι, αλεσμένα φρούτα, αλεσμένα λαχανικά και σιγά σιγά και αλεσμένο κρέας, μία μία τροφή για να συνηθίζει το στομαχάκι του.

 Γιατί γιαούρτί;

  • Γιατί έχει μεγαλύτερη διατροφική αξία από αυτή του γάλακτος
  • Γιατί γίνεται καλύτερη πρόσληψη ασβεστίου λόγω των μεταβολών του γάλακτος.
  • Γιατί κατά τη ζύμωση μειώνεται η λακτόζη κάνοντας το πιο εύπεπτο
  • Γιατί είναι φυσική ασβεστίου, πρωτείνης, βιταμίνης Β12 και Β2
  • Και φυσικά, είναι μία ευχάριστη τροφή που που βοηθάει το μωρό να προσαρμοστεί στην αλλαγή της τροφής και στην επαφή με το κουτάλι

Κάπως έτσι λοιπόν ανακάλυψα το νέο γιαουρτάκι που έχει βγάλει η Κρι Κρι, το νέο Κρι Κρι Babies ‘’Το πρώτο μου γιαουρτάκι’’  που είναι το 1ο βρεφικό γιαούρτι ειδικά σχεδιασμένο για βρέφη από 6 μηνών και πάνω, σύμφωνα με τις συστάσεις του Υπουργείου Υγειάς και του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας αλλά και με την επιστημονική καθοδήγηση του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων. Είναι γιαούρτι και όχι επιδόρπιο γιαουρτιού, σχεδιασμένο να καλύπτει τις ειδικές διατροφικές απαιτήσεις του βρέφους, οι οποίες είναι πολύ διαφορετικές από αυτές ενός ενήλικα. Μόνο από 100% ελληνικό γάλα ημέρας και ήπιες καλλιέργειες & LGG, ιδανικές για βρέφη και μικρά παιδιά, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα (μόνο με τα φυσικά σάκχαρα του γάλακτος), χωρίς χρωστικές  και συντηρητικά. Μάλιστα σύμφωνα με την οδηγία του Υπουργείου Υγείας για την βρεφική διατροφή, σε αυτή την πρώτη του τροφή πρέπει να αποφεύγονται (ειδικά τον πρώτο χρόνο) τρόφιμα τα οποία περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, όπως επιδόρπια γιαουρτιού, κρέμες κλπ., ενώ το γιαούρτι συστήνεται από τον 6ομήνα είτε για πρωινό είτε για απογευματινό.

Αυτό όμως που με έκανε να το πιστέψω είναι ότι είναι το μόνο βρεφικό γιαούρτι με ειδική άδεια παραγωγής από τον ΕΟΦ, και φυσικά η εταιρία είναι Ελληνική! Διαλέγουμε όσο μπορούμε ελληνικά προιόντα όχι μόνο για να υποστηρίζουμε την οικονομία μας αλλά γιατί το να τρως φαγητά από τον τόπο σου είναι πιο υγιεινό, καθώς δεν έχουν ταξιδέψει χιλιόμετρα για να φτάσουν στο ψυγείο σου. Υπάρχει μάλιστα μία μελέτη η οποία λέει ότι ο άνθρωπος πρέπει να τρέφεται με προιόντα που παράγονται μέχρι 500χμ από τον τόπο του. Υπάρχει μάλιστα μία μελέτη η οποία λέει ότι ο άνθρωπος πρέπει να τρέφεται με προιόντα που παράγονται μέχρι 500χμ από τον τόπο του. Καλά τα εξωτικά φρούτα, αλλά… Εντοπιότητα φίλη μου!

“Το πρώτο μου γιαουρτάκι!” από την ΚριΚρι λοιπόν.

Ανυπομονώ για όλες αυτές τις τόσο μικρές αλλά τόσο σημαντικές στιγμές με το μωρό μου!

ΧΧΧ

Μαριάννα

 

 

 

Μαριάννα Θυμιάκη
Μαριάννα Θυμιάκη
Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES