Μπορεί να έχεις συνηθίσει την πάστα φλώρα με βερίκοκο, ακόμη και με σύκο ή ροδάκιο για κάτι πιο…καλοκαιρινό. Όμως, στο argiro.gr, βρήκαμε μία συνταγή με φράουλα που σίγουρα θα λατρέψεις αν σου αρέσουν οι φράουλες.

Προετοιμασία: 20’

Μαγείρεμα: 0:40’

Υλικά Συνταγής

300 γραμ. μαρμελάδα φράουλα

Για τη βάση

450 γραμ. αλεύρι

250 γραμ. βούτυρο κρύο

50 γραμ καστανή ζάχαρη

100 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

2 κ.σ. κονιάκ

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα, κοσκινίζοντας πρώτα σε λεκάνη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα το μείγμα να βραχεί καλά το αλεύρι και να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Κάνουμε λακκούβα στη μέση.

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη βανίλια, το κονιάκ και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο αλεύρι. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.

Εναλλακτικά βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με το φτερό

στην αρχή χαμηλή ταχύτητα για 1′ και μετά μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.

Η ζύμη είναι έτοιμη όταν καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ. Πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη. Δεν τη ζυμώνουμε πολλή ώρα με το χέρι, γιατί θα σκληρύνει. Τη μαζεύουμε σε μπάλα και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30΄. Κρατάμε το 1/3 της ζύμης (για σκέπασμα).

Σε αλευρωμένη επιφάνεια  -ή πασπαλισμένη με άχνη- ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο 4 χιλιοστών περίπου. Τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 26-28 εκ. Η ζύμη πρέπει να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.

Κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης περνώντας τον πλάστη πάνω στο χείλος του σκεύους. Βάζουμε σε μία στρώση τη μαρμελάδα.

Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες. Τις πλέκουμε σταυρωτά πάνω στη  μαρμελάδα φράουλα.

Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 35-40΄, για να ροδίσει η ζύμη.

Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES