Όσα θα σου έλεγα, μα δεν πρόλαβα- Πενήντα ημέρες μόνο σε είχα κοντά μου

Guest Editors

4moms team , 13-06-2019

Γράφει η Χριστίνα Καρρά

Θυμάμαι κάθε λεπτομέρεια της πρώτης μας συνάντησης. Μου είχε κάνει εντύπωση το ροδαλό στα μάγουλά σου, αυτή η ένδειξη της απόλυτης ζωντάνιας. Πόσο πολύ με ξεγέλασε αυτό το άτιμο το κοκκινάδι, αφού τελικά δεν κατάφερες να ξεπεράσεις το αναπνευστικό πρόβλημα με το οποίο γεννήθηκες αγγελούδι μου! Πενήντα μερόνυχτα μου δόθηκαν μόνο για να σε γνωρίσω γιε μου, μόνο τόσα.

 Έχουν περάσει μήνες και χρόνια από τότε κι όμως για μένα θα είσαι πάντα κομμάτι της ζωής μου κι ας γέννησα και την αδελφούλα σου αργότερα. Ακόμη σε αναζητώ μες τα φωτογραφικά άλμπουμ με το πρώτο σου δοντάκι να χαμογελάς σκανταλιάρικα στον φακό. Το βλέμμα μου σε γυρεύει να μπουσουλάς στο πάτωμα με αυτόν τον αστείο τρόπο των νηπίων. Καταστρώνω σχέδια για τις διακοπές μας στις οποίες εσύ θα πλατσουρίζεις στην παιδική πισίνα του ξενοδοχείου. Γίνομαι πιο “τολμηρή” βλέποντάς με δίπλα σου την ώρα που φωτογραφίζεσαι με το πτυχίο του Πανεπιστημίου!Η λογική μου απευθύνεται στον πόνο που γεννάει αυτές τις απατηλές εικόνες και που και που τις αποδιώχνω.

 Δεν ξέρω αν με ακούς μα νιώθω πως το κάνεις αγόρι μου γλυκό. Φράσεις άλλοτε τρυφερές άλλοτε πιο προστατευτικές κι άλλοτε τέτοιες που φανερώνουν απλά καθημερινά άγχη εμάς των μαμάδων περιφέρονται στους άδειους διαδρόμους του μυαλού μου. Άσε με αν θες να σε παρακαλώ θερμά σχεδόν υπερβολικά να ντυθείς καλά, γιατί έξω κάνει κρύο! Επέτρεψέ μου να σε ρωτάω απανωτά αν είσαι καλά, επειδή διακρίνω μια ανεπαίσθητη σκιά θλίψης στα μάτια σου. Μην μου φωνάξεις αν υπολογίσω και πάλι λάθος την μερίδα φαγητού και σου γεμίσω το πιάτο ως επάνω! Δεν με πειράζει αν με επιπλήξεις επειδή κατά λάθος άνοιξα την ηλεκτρονική σου αλληλογραφία. Γύρε επάνω μου όταν νιώθεις πως πλησιάζει η ψυχολογική σου  κατάρρευση, αντέχω για δύο εγώ.Άσε με να αφουγκραστώ τους προβληματισμούς σου ίσως να μπορώ και να βοηθήσω. Άσε με να σου διαβεβαιώσω ότι η “αποστολή” μιας μάνας είναι να βρίσκεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δίπλα στο παιδί της. Μην μου θυμώσεις επειδή θέλω να είσαι ένας καλός μαθητής, εγώ το μέλλον σου σκέφτομαι.

 Αλλά τι λέω, αφού εσύ δεν είσαι εδώ και χρόνια κοντά μου,πόσο λίγο σε γνώρισα! Παρόλα αυτά άσε με να σου ομολογήσω ότι ΣΕ ΑΓΑΠΩ!

 

Για την αρθρογράφο:

Το όνομά μου είναι Χριστίνα και είμαι συγγραφέας και καθηγήτρια Γερμανικών.Είμαι έγγαμη με έναν γιο που σπουδάζει.Κάθε εβδομάδα θα  τα λέμε μέσα από δω,θα ανακαλύπουμε ξανά πράγματα που τα θεωρούσαμε πολύ μακρινά μας πια,θα γελάσουμε,θα κάνουμε έναν εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό μας και κυρίως….θα περάσουμε καλά!

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES