“Πάντα να πιστεύεις στον εαυτό σου και να προχωράς. Δε χρειάζεται να έχεις όλα τα ταλέντα του κόσμου. Δε χρειάζεται να διαθέτεις τη μεγαλύτερη εξυπνάδα απ΄όλους. Εάν επιμένεις, και επιμένεις, και επιμένεις, θα επιτύχεις.”

Κάθε φορά που ξεκινάς κάτι, κάθε φορά που σχεδιάζεις ένα καινούργιο εγχείρημα, κάθε φορά που βρίσκεσαι στο σημείο μηδέν και ετοιμάζεσαι για το πρώτο βήμα αρχίζουν και οι αμφιβολίες. Για τον εαυτό σου, τη συγκυρία, τις προοπτικές, τις δυνατότητες. 

Αρχίζουν τα υποθετικά ερωτήματα: θα τα καταφέρω, θα αντέξω, θα μπορέσω; 

Όλα καταλήγουν σε ένα και μόνον ερώτημα. Πόσο πιστεύεις στον εαυτό σου.

Εάν πιστέψεις πως βρίσκεσαι εδώ για κάποιο λόγο, θα πιστέψεις ότι πρέπει να κυνηγήσεις τις ευκαιρίες και άρα ότι μπορείς να κάνεις τη διαφορά.

Αυτό ισχύει τόσο για επαγγελματικές, όσο και για προσωπικές επιλογές. Γιατί κάθε επιλογή που κάνουμε ξεκινά από τον ίδιο μας τον εαυτό, τη δική μας πεποίθηση. Την πρωταρχική που μας κυνηγά για μια ζωή.

Αυτήν την πρωταρχική πεποίθηση χρειάζεται να “τιθασεύουμε”.  Και καθένας από εμάς έχει τη δική του. Αυτήν που απέκτησε στα πρώτα χρόνια ζωής μέσα από βιώματα και συναισθήματα.

Η ιστορία της δικής μου ζωής είναι γεμάτη ανατροπές. Αλλαγές.

Αλλαγές που έχουν σαν αφετηρία αυτό που έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης: “Για να επιτύχεις πρέπει πρώτα να πιστέψεις ότι μπορείς”.

Δεν είναι κάθε βημα επιτυχημένο αλλά πάντα υπάρχει η πεποίθηση ότι μπορώ να κάνω το επόμενο βήμα.

Για του λόγου το αληθές απ΄αλλού ξεκίνησα και αλλού βρέθηκα. Με αρκετές στάσεις στην πορεία…

Με σπουδές στην Ιστορία και έφεση στις γλώσσες ήθελα να γίνω ακαδημαϊκός ή έστω διπλωμάτης. Με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησα για διδακτορικό στις πολιτικές επιστήμες στο LSE του Λονδίνου. Ένα αγόρι – πόσα μονοπάτια ζωής έχουν πάρει άλλη στροφή εξαιτίας μιας αγάπης! – με γύρισε στα πάτρια εδάφη. Εκεί που άρχισαν οι επαγγελματικές ανατροπές. Ένα άλλο αγόρι, ο άντρας μου αυτήν τη φορά, με πήρε μακριά και έκανα ανατροπή ζωής. Από κορίτσι καριέρας έγινα μαμά στα ξένα. Και μετά από αρκετά χρόνια επιστροφή και πάλι στα πάτρια εδάφη. Αλλαγή επαγγελματικής πλεύσης με στόχο να προσαρμοστούν οι προσωπικές και επαγγελματικές ανάγκες στις οικογενειακές. Μαζί με το δεύτερο παιδί μου γεννιέται και το 4moms.gr. Σε αυτό το σημείο κατάλαβα πως οι ευκαιρίες βρίσκονται παντού γύρω μας αρκεί να τις ψάξουμε. Και έκτοτε βρέθηκαν πολλές ευκαιρίες στο δρόμο μου. Κάποιες τις αξιοποίησα σοφά, άλλες τις χαράμισα.

Και πριν λίγο καιρό άρχισα να πιστεύω στο θαύμα της δεύτερης ευκαιρίας. Αυτή που σου δίνεται αναπάντεχα και εσύ την αρπάζεις από τα μαλλιά. Δεν έχει σημασία που θα σε πάει. Δεν έχει σημασία εάν θα σου βγει. Αυτό που έχει σημασία είναι να πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Και εάν το πιστέψεις τότε ακόμη και εάν δεν τα καταφέρεις τελικώς, ξέρεις ότι προσπάθησες. 

Διάβασα κάτι ενδιαφέρον. “Υπάρχουν δύο τρόποι για να μεταδώσεις το φως. Ο ένας είναι να είσαι το κερί και ο άλλος να είσαι ο καθρέφτης που το αντανακλά”.

Όποιος και εάν είναι ο δικός σου τρόπος, το ζητούμενο είναι ενα: η μετάδοση του φωτός.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Revival στο Life Gallery  θα ανακαλύψουμε τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε την ισορροπία στη ζωή μας. Να κοιτάξουμε μέσα μας. Να σταθούμε στα πόδια μας.
Να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Και επιτέλους να είμαστε ελεύθεροι να είμαστε ο πραγματικός μας εαυτός! 

Αναλυτικό πρόγραμμα & λεπτομέρειες: https://w4w.gr (Αυτό είναι το καινούργιο μας “παιδί”. Μαμάδες η Πόπη Τσαπανίδου με το ipop.gr και εμείς του 4moms.gr, η Βάσω, η Βιβή & εγώ.)

Και για όλες τις φορές που πιστεύεις ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις υπάρχει και αυτό το τραγούδι που πάντα μου φτιάχνει τη διάθεση. Γιατί είμαστε πολλά παραπάνω απ’ όσα δείχνουμε… This is Me!

#believeinyourself

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES