Δανία: Ένας ελικοειδής πύργος μέσα στο δάσος

Διακόσμηση

4moms team , 05-06-2019

Το δάσος του Gisselfeld Klosters που βρίσκεται μόλις μία ώρα με το αυτοκίνητο από την Κοπεγχάγη, διαθέτει ένα από τα πιο μοντέρνα αξιοθέατα της Δανίας.

Στον ελικοειδή πύργο που βρίσκεται μέσα στο δάσος, μπορείς να απολαύσεις τη θεά από ψηλά. Το αξιοθέατο είναι μία δημιουργία του δανέζικου στούντιο EFFEKT και έχει γίνει ήδη viral και την πρώτη ημέρα λειτουργίας του προσέλκυσε 2.500 επισκέπτες.

Ο ύψους 45 μέτρων και σε σχήμα κλεψύδρας πύργος είναι μέρος του Camp Adventure, του μεγαλύτερου πάρκου ορειβασίας στην σκανδιναβική χώρα. Πρόκειται για την κλιμάκωση μιας μήκους 900 μέτρων διαδρομής μέσα στο δάσος, σε μια σειρά ανωφερικών μονοπατιών, προσφέροντας στους επισκέπτες θέα 360 μοιρών σε δέντρα, λόφους, λίμνες και λιβάδια.

«Η φύση προσφέρει την πραγματική εμπειρία» λέει ο συνιδρυτής του στούντιο Tue Hesselberg Foged. «Απλώς, την κάναμε πιο προσβάσιμη και προσθέσαμε μια σειρά από καινούργιες και εναλλακτικές οπτικές» πρόσθεσε.

Η πλατφόρμα στην κορυφή του πύργου είναι 135 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, με αποτέλεσμα να είναι το υψηλότερο σημείο σε όλη τη Ζέελαντ. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το αρχιτεκτονικό γραφείο, σε μια μέρα με καθαρή ατμόσφαιρα μπορεί κάποιος να δει, στον Βορρά, την Κοπεγχάγη και το Μάλμο της Σουηδίας.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES