Η trainer Ιωάννα Λαουμτζή, εξηγεί γιατί να ξεκινήσεις γυμναστική το καλοκαίρι

Guest Editors

4moms team , 27-05-2019

Κάθε χρόνο, λίγο πριν φτάσει ο καιρός να πας στην παραλία, ξεκινάς να προσέχεις τη διατροφή σου και κάνεις συχνές επισκέψις στο προκειμένου να βελτιώσεις την εικόνα του σώματός σου για το καλοκαίρι. Αυτή είναι η εποχή που το σώμα σου αλλάζει, καθώς γίνεσαι πιο δραστήριος.

Όταν αρχίζεις τη γυμναστική παρατηρείται αλλαγή στον μεταβολισμό σου. Καλό είναι βέβαια να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με βάση τις ανάγκες σου (σε αυτό το πρόγραμμα εντάσσονται οι ώρες άσκησης, το είδος των ασκήσεων, η διατροφή κ.λπ.). Είναι πολύ σημαντικό το πρόγραμμα που θα διαμορφώσεις να είναι εξατομικευμένο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται σε αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι και στον στόχο που θέλεις να πετύχεις.

Δεν υπάρχει τίποτα που θα σε ανανεώσει και θα σε γεμίσει περισσότερο από τη γυμναστική.

Η άσκηση συνδέεται άμεσα με την ικανοποίηση που νιώθουμε όλοι όταν βλέπουμε το σώμα μας να αλλάζει και την εμφάνιση μας να βελτιώνεται. Δυστυχώς, οι άνθρωποι έχουμε την τάση να μειώνουμε τον εαυτό μας σχετικά με την εμφάνιση μας. Τα καλά νέα είναι ότι η άσκηση θα προσφέρει θετικές αλλαγές στο σώμα σου, και ως εκ τούτου, θα βελτιώσει τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου. Να θυμάσαι όμως, ότι δεν γίνονται θαύματα! Γι’ αυτό λοιπόν μην τα παρατήσεις αν δεν δεις τη διαφορά που περίμενες στο σώμα σου σε 1 μήνα, αφού χρειάζεται περισσότερος χρόνος σε συνδυασμό πάντα με ισορροπημένη διατροφή για να καταφέρεις τον τελικό σου στόχο.

Αν ανήκεις λοιπόν σε εκείνους που ξεκινάνε γυμναστική το καλοκαίρι, θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να συνεχίσεις το ίδιο δυναμικά και τον χειμώνα!

Mην ξεχνάς, η γυμναστική δεν ήταν ποτέ trend και δεν θα γίνει. Είναι στάση ζωής».

 

Γράφει η Ιωάννα Λαουμτζή, Leading Trainer / Owner IL Exclusive Fitness

https://www.facebook.com/ILExclusiveFitness

www.ioannalaoumtzi.gr 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES