Αυτά είναι τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνεις στο μαγείρεμα

Μαγειρευουμε

4moms team , 27-05-2019

Κάθε γυναίκα ή άντρας που μαγειρεύει για το σπίτι και την οικογένεια, κάνει κάποια λάθη σχετικά με το φαγητό, είτε ακολουθεί μία νέα συνταγή, είτε μαγειρεύει μία πιο κλασική συνταγή.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, αναφέρει τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε όλοι στο μαγείρεμα:

Η θερμοκρασία: Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε πρέπει να έχουν συγκεκριμένη θερμοκρασία. Ιδίως όταν στη συνταγή υπάρχουν αυγά, βούτυρο ή γάλα. Θέλετε να φτιάξετε πίτα; Ακόμα και το νερό πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο κρύο. Θέλετε να ψήσετε γλυκά; Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορεί να λιώνει εύκολα. Αν ξεχάσετε να το βγάλετε από το ψυγείο, δείτε εδώ πώς θα το μαλακώσετε στο λεπτό.

Μη μετράτε με το μάτι: Αν δεν ακολουθείτε τις οδηγίες και τις ποσότητες της συνταγής, τότε δεν μπορείτε να εξασφαλίστε την ισορροπία αυτού που ετοιμάζετε. Κι αν δεν υπάρχει ισορροπία στα υλικά δεν θα υπάρχει και στη γεύση. Γι αυτό χρησιμοποιήστε δοσομετρητές και ζυγαριά και μάθετε πώς να μετράτε τα υλικά σας σωστά.

Ακολουθήστε όλα τα βήματα της συνταγής: Αν δεν έχετε χρόνο μην κάνετε τίποτα! Αν αφήνεις έξω κάποιο σημαντικό βήμα, όπως το να χτυπήσετε καλά και να μην έχεις σβόλους το αλεύρι, το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι αυτό που πρέπει.

Ο φούρνος θέλει το σωστό χρόνο: Όταν βάζετε το φαγητό στο φούρνο ή και στο μάτι της κουζίνας μην ασχολείστε με άλλες δουλειές και ξεχνιέστε. Όχι, δεν θα έχει ετοιμαστεί σωστά όταν επιστρέψετε στην κουζίνα. Να ξέρετε ότι οι σεφ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο κάθε φούρνος έχει τα δικά του ξεχωριστά ζεστά σημεία και πως το σωστό ψήσιμο και μαγείρεμα, θέλει και γύρισμα του σκεύους. Γνωρίστε το φούρνο σας και χρησιμοποιήστε τον σωστά.

Να παίρνετε πάντα τα σωστά υλικά: Θα πρέπει να θυμάστε ότι την κάθε συνταγή αρχίζετε να τη φτιάχνετε πριν ακόμα… ξεκινήσετε. Τα σωστά και κατάλληλα υλικά για κάθε συνταγή είναι πολύ σημαντικά. Εξίσου σοβαρό είναι να ξέρετε πότε πρέπει να προσθέσετε τα υλικά στην προετοιμασία και στο ψήσιμο ή το μαγείρεμα.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES