Το πρώτο πράγμα που περιμένεις, αφού έχεις επιβεβαιώσει ότι είσαι έγκυος, είναι η πρώτη επίσκεψη στην γυναικολόγο. Συνήθως η πρώτη επίσκεψη γίνεται περίπου στην 7η με 8η εβδομάδα και ίσως ακούσεις για πρώτη φορά την καρδιά του μωρού σου να χτυπάει . Αν είναι το πρώτο σου η αναμονή να πας και η πολυπόθητη στιγμή σου προσφέρουν πολλά συναισθήματα!

Στην αρχή δεν καταλάβαινεις ότι έχεις μωρό στην κοιλιά σου, συχνά σου κάνουν την ερώτηση «’Εχεις καταλάβει ότι θα γίνεις μητέρα;» Εεεε όχι…

Είναι μία περίοδος τρελλή… Τουλάχιστον έγω έτσι την βίωσα. Αρχίζουν οι περιορισμοί, μην φας αυτό, μην σηκώνεις βάρη, μην σκύβεις, μην κάνεις αναρρίχηση, μη αυτό και μη εκείνο, ακούς χίλια πράγματα και άλλες τόσες συμβουλές. Και εσύ ψάχνεσαι να καταλάβεις τι ακριβώς έχει συμβεί, και που έχει πάει ο εαυτός σου. Εκτός όμως από τους περιορισμούς, και τις κρίσεις ταυτότητας, έχεις να διαχειριστείς κάποια πρωτόγνωρα συμπτώματα που συμβαίνουν στο σώμα σου, και τις ορμόνες σου που κάνουν πάρτυ. Γενικά εγώ δεν ήξερα τι μου γίνεται, οπώτε η πρώτη επίσκεψη στην γυναικολόγο μου ήταν κάτι που το περίμενα με πολύ ανυπομονησία. Πίστευα ότι για κάποιο λόγο θα με ισσορροπίσει.

Μέσα σε όλη αυτήν την χαοτική περίοδο λοιπόν, όταν έφτασε η ώρα για τον υπέρηχο είχα τόσο πολύ αγωνία να δω αν είναι όλα καλά καταρχην και δεύτερον 200 ερωτήσεις να κάνω. Πριν προλάβω όμως να καταλάβω καλά καλά τι να περιμένω στην συνέχεια, ακούω μέσα στο δωμάτιο τον χτύπο της καρδιάς του να χτυπάει τόσο δυνατά.. ειλικρινά μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες της ζωής μου. Ξέσπασα σε κλάμματα κυρίως γιατί ήταν η πρώτη στιγμή από την μέρα που έμαθα ότι είμαι έγκυος που ήξερα τι μου συμβαίνει και τίποτα άλλο δεν είχε σημασία! Μόνο να μπορώ να συνεχίσω να ακούω αυτήν την καρδούλα..

Χωρίς πολλές ερωτήσεις, έφυγα από την γιατρό με τις απαραίτητες οδηγίες και με μία απέραντη ευτηχία να με πλυμμηρίζει! Τώρα ήξερα..

Xxx

Μαριάννα

 

 

 

Μαριάννα Θυμιάκη
Μαριάννα Θυμιάκη
Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES