Κορίτσια γεια σας, αρχικά να συστηθώ, με λένε Μαριάννα, είμαι δασκάλα γιόγκα, αγαπώ την υγιεινή διατροφή, την κίνηση και το βουνό. Είμαι χορτοφάγος, διατηρώ μία καθημερινή πρακτική γιόγκα, και στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την αναρρίχηση, την ορειβασία και με εθελοντικές δράσεις. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω ειδικά φιλοσοφία αλλά και ότι άλλο πέσει στα χέρια μου. Πιστεύω ότι η ζωή είναι ένα υπέροχο ταξίδι με απεριόριστες ευκαιρίες να γίνουμε ομορφότεροι άνθρωποι και να μοιραστούμε. Οι φίλες μου τελευταία με φωνάζουν yogi-mum, συνήθως γράφω για την γιόγκα αλλά σε αυτή τη καινούρια στήλη θα μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες μου από την υπέροχη αυτή περίοδο της ζωής μου, του να γίνεις μητέρα.

Μερικές από εμάς αποφασίζουμε ότι θέλουμε να γίνουμε μητέρες λίγο πιο μετά, κάτι που είναι αρκετά συνηθισμένο στην εποχή μας. Λίγο η δουλειά μας, ίσως καθυστερούμε να βρούμε τον κατάλληλο σύντροφο, ίσως καθυστερούμε να τα βρούμε με τον εαυτό μας, θέλουμε να ψαχτούμε λίγο παραπάνω, ή όποιος λόγος υπάρχει για την κάθε μία από εμάς. Ώσπου τελικά έρχεται η στιγμή που το αποφασίζουμε… Σε αυτή την κατηγορία ανήκω και εγώ. Το μητρικό μου ένστικτο χτύπησε γύρω στα 35 για πρώτη φορά, πάντα ήξερα ότι ήθελα παιδιά στη ζωή μου, αλλά πάντα τα ήθελα αργότερα.

Και κάπου εκεί αρχίζει το στρες, θα τα καταφέρω; Μήπως μεγάλωσα αρκετά; Μήπως δεν μπορώ; Αν με ρωτάς, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοιες σκέψεις στην αρχή…

Αυτές τις μέρες άκουσα διάφορες ιστορίες, λόγω τις δουλειάς μου συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο, δύο κοπέλες που μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή(όσο σκέφτομαι μου έρχονται κ άλλες περιπτώσεις), οι οποίες στην προσπάθεια τους για το πολυπόθητο γεγονός, πέρασαν την ίδια φάση, και μάλιστα είναι μικρότερες μου.

Η φάση; Ατελείωτο ψάξιμο στα άδυτα του διαδυκτίου για πληροφορίες σχετικά με το ποιος είναι ο φυσιολογικός  χρόνος προσπάθειας; Τι δυσκολίες μπορεί να συναντήσω; Τι μπορεί να μου συμβαίνει αν δεν μένω έγκυος; Και φυσικά πλήρης ενημέρωση για τα πρώτα συμπτώματα και ενδελεχείς καθημερινός έλεγχος. Προς  το παρόν δεν έχω πληροφορίες για την κατάληξη αλλά μέχρι την τελευταία ενημέρωση αυτός ο τρόπος δεν είχε ευδοκίμησει.

Αν είσαι Α-type μάλλον ταυτίζεσαι..

Για καλή μου τύχη τον μήνα που εγώ τα κατάφερα συνέβησαν τα εξής γεγονότα και τα συμπεράσματα δικά σας.. Μία μέρα, με μία κοριτσοπαρέα για καφέ, μία κοπέλα ετών 41 έλεγε στην υπόλοιπη παρέα ότι ο σύντροφός  της θέλει να κάνουν παιδί αλλά αυτή δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θέλει.. άλλη κατάσταση εντελώς, ΘΕΑ!! Κανένα άγχος. Το δεύτερο γεγονός ήταν ότι μία μεγαλύτερη φίλη μου όταν κατάλαβε την φάση που περνάω, μου είπε την δική της ιστορία, ότι στο δεύτερο της παιδί ο άντρας της έλειπε για δουλειά διαρκώς και έτσι αποφάσισε να κάνει μία, και μόνο, εξωσωματική και όλα πήγαν όπως τα ήθελε.

Κάπως έτσι μπήκε στο μυαλό μου η ιδέα ότι έχω χρόνο, ότι υπάρχουν λύσεις και σταμάτησα να ασχολούμαι με αυτή την άσκοπη για την συγκεκριμένη στιγμή σπατάλη ενέργειας. Το μόνο που έκανα ήταν να γνωρίζω πότε ήταν οι γόνιμες μέρες του κύκλου μου. Σε ένα μύνημα από το καθημερινό μου τσάι έγραφε «Άσε τα πράγματα να έρθουν σε σένα» και απλά εμπιστεύτηκα.

Ο σύντροφός μου θα έφευγε για επαγγελματικό ταξίδι στην Χιλή για ένα διάστημα δύο μηνών, έτσι και εγώ χαλάρωσα και συνέχισα την ζωή μου, το πρόγραμμα μου. Άρχισα ένα καινούριο work-out για πολύ δυνατούς κοιλιακούς  το οποίο το έκανα καθημερινά, ξεκίνησα ένα καινούριο μάθημα aerial yoga και ήμουν πολύ active και happy!! Αυτόν λοιπόν τον μήνα που συνέβησαν όλα τα παραπάνω η περίοδος μου δεν ήρθε, το test βγήκε θετικό αλλά εγώ δεν το πίστεψα, συνέχισα τις προπονήσεις μου κανονικά και περίμενα μερικές μέρες για να κάνω άλλο ένα. Τελικά όπως γνωρίζεις τα test εγκυμοσύνης πάρα πολύ σπάνια κάνουν λάθος στο θετικό αποτέλεσμά και ναι ήμουν έγκυος!!!

Συμπέρασμα: η ψυχολογία είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες, μας το λένε όλοι γιατροί, θεραπευτές, ψυχολόγοι και γιόγκι. Η θετική σκέψη και η ηρεμία είναι οι πιο δυνατοί μας σύμμαχοι. Προσωπικά είμαι ένα άτομο με υψηλά επίπεδα άγχους αλλά και με ισχυρή θέληση να βελτιώνομαι, εξ’ ου και η σχέση μου με τη γιόγκα η οποία με έχει βοηθήσει μέσα από τεχνικές να το διαχειρίζομαι και να το διοχετεύω θετικά. Και για να μπορώ εγώ, μπορείς και εσύ να βρεις  τον τρόπο!

Σίγουρα υπάρχουν γυναίκες που συναντάνε δυσκολίες σε αυτή την διαδρομή, αλλά είναι το μικρότερο ποσοστό και πιθανότατα δεν είσαι μέσα σε αυτό. Η πρόσβαση που μας παρέχει το internet σε ατελείωτες πληροφορίες, και η ανάγκη μας να ελέγχουμε τα πάντα, μας οδηγεί συχνά σε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε.

Άκου και αυτό, το οποίο είναι και το επόμενο θέμα μου, η πρώτη μαγική στιγμή της εγκυμοσύνης, όπως εγώ την βίωσα, δεν ήταν η στιγμή που κατάλαβα ότι είμαι έγκυος άλλα η πρώτη φορά που άκουσα την καρδιά του μωρού να χτυπάει. Είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα, είναι η πρώτη φορά που πραγματικά συνειδητοποιείς το θαύμα(είναι και οι ορμόνες σου κοκτέιλ σε αυτή τη φάση και κλαις πιο πολύ και από το μωρό όταν έρθει)! Λέμε συχνά στην γιόγκα ότι το πραγματικό κέντρο του ανθρώπου είναι η καρδιά, εκεί όπου κατοικεί η αγάπη. Το πρώτο πράγμα που δημιουργείται στον άνθρωπο λοιπόν, το πρώτο πράγμα που ακούς, που βλέπεις είναι η καρδιά του. Αντί λοιπόν να αναλώνεσαι σε ψαξίματα, αναλύσεις και άσκοπα άγχη χρησιμοποίησε αυτή την ενέργεια να φανταστείς την στιγμή που θα ακούσεις την καρδιά του δικού σου μωρού, την ίδια την αγάπη να χτυπάει μέσα στη δική σου κοιλίτσα και «Άσε τα πράγματα να έρθουν σε σένα».

Εσύ μπορείς να φανταστείς την αγάπη;

 

ΧΧΧ

Μαριάννα

 

Μαριάννα Θυμιάκη
Μαριάννα Θυμιάκη
Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES