Η τούρτα με βερίκοκο που πρέπει να είναι στο τραπέζι του Πάσχα

Μαγειρευουμε

4moms team , 22-04-2019

Αυτή η πασχαλινή τούρτα βερίκοκο  δεν πρέπει να λείπει από το Πασχαλιάτικο τραπέζι της Κυριακής.  Είναι ανάλαφρη, δροσιστική και ό,τι πρέπει μετά από το βαρύ γιορτινό γεύμα.

Υλικά Συνταγής

1-1½ πακέτο σαβουαγιάρ

2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής

800 γραμ. γάλα

4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1 φακελάκι ζελέ βερίκοκο

1 κομπόστα βερίκοκο

1 φάκελο έτοιμη σαντιγί σε σκόνη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την πασχαλινή τούρτα βερίκοκο, στραγγίζοντας πρώτα την κομπόστα βερίκοκο.

Σε μισό ποτήρι από το σιρόπι (100 γραμ.) διαλύουμε 1 φακελάκι ζελέ.

Ψιλοκόβουμε την κομπόστα κι ανακατεύουμε με το ζελέ.

Στρώνουμε σε μια φόρμα τα σαβουαγιάρ και τα αλείφουμε με το σιρόπι από την κομπόστα.

Χτυπάμε την έτοιμη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής, βγάζουμε από το μίξερ, χτυπάμε τις 2 κρέμες στιγμής με 400 γραμ. γάλα ή ετοιμάζουμε ανάλογη ποσότητα κρέμας ζαχαχροπλαστικής. Προσθέτουμε 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε. Από πάνω βάζουμε την κομπόστα και γύρω γύρω γαρνίρουμε με τη σαντιγί. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.

 

H συνταγή είναι της Άννας Καντζού και δημοσιεύτηκε στο argiro.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES