Η νηστίσιμη “μαγειρίτσα” του Τιμολέοντα Διαμαντή

Μαγειρευουμε

4moms team , 22-04-2019

Υλικά

400 γρ μανιτάρια (κομμένα στα 8)
1 ξερό κρεμμύδι λευκό (ψιλοκομμένο)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
3 μαρούλια (κομμένα σε χοντρά κομμάτια)
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
50 γρ ρύζι (εγώ έβαλα Καρολίνα)
Ξύσμα λεμονιού
Χυμό φρέσκου λεμονιού
1 κ.γ ταχίνι
1 κ.σ μουστάρδας
Αλάτι
Πιπέρι
Νερό

Προετοιμασία

Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και αχνίζουμε το λευκό κρεμμύδι μαζί με λίγο αλάτι.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια.

Συνεχίζουμε να αχνίζουμε για 3-4 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε τα μαρούλια μας.

Μόλις μαραθούν καλά, προσθέτουμε 4 ποτήρια νερό αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και τον άνηθο και κουνάμε απλά την κατσαρόλα χωρίς να ανακατέψουμε.

Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι αφαιρούμε 6 κ.σ από το ζουμί και το βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο.

Μέσα σε αυτό το πιάτο στίβουμε επίσης τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το ταχίνι, την μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.

Ρίχνουμε αυτή την κρέμα μέσα στην κατσαρόλα και αφαιρούμε από την φωτιά.

Κουνάμε καλά την κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σούπα μας.

Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*εννοείτε μπορείται να την κάνετε με ελαιόλαδο.

*λεμόνι βάζετε εσείς όσο θέλετε.

Πηγή: www.instagram.com/timoleon_diamantis

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES