Η Έλσα Εξάρχου- Κεντέρη πολιτεύεται και θα θέλαμε πολύ να ψηφίζαμε στα Ιωάννινα!

BODY by ΒΑΣΩ

Είναι απο τις γυναίκες που αξίζει να γνωρίσεις, δραστήρια πάντα, αφιερωμένη στην οικογένειά της και στον τόπο της!

Είναι βρε παιδί μου απο αυτές τις γυναίκες που θέλεις να ασχοληθούν με τα κοινά και να έχουν μια λογική και σωστή άποψη που θα εξελίξει την τοπική κοινωνία.

Η Έλσα είναι σύζυγος του Ολυμπιονίκη μας Κώστα Κεντέρη και αν μη τι άλλο ξέρει πως να κάνει πρωταθλητισμό!

Πριν μερικά χρόνια την συνάντησα στην οικογενειακή επιχειρησή τους, το ξενοδοχείο “Μικρό Πάπιγκο”,η ευγένεια του προσωπικού, ο φιλόξενος χώρος, η σπιτική κουζίνα και η άψογη αισθητική ήταν όλα κάτω απο την επιμέλεια της Έλσας.

Μετά απο τις ατελείωτες συζητήσεις που κάναμε αφού είχαμε πολλά κοινά, ξέρω πως στο Πάπιγκο έχω μια φίλη και είμαι περήφανη για αυτή!

“Θα ήθελα να σε συστήσω στις αναγνώστριες του 4moms, της είπα”, “Με μεγάλη χαρά μου απάντησε”!

1.Ποιά είναι η Έλσα Εξάρχου Κεντέρη, θα ήθελες να μας συστηθείς;

Γεννήθηκα στην Αθήνα με καταγωγή από το Πάπιγκο Ζαγορίου.

Ζω στα Ιωάννινα και δραστηριοποιούμαι στο Πάπιγκο.

Είμαι παντρεμένη με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη.

Έχω δυο παιδιά, την Χρυσή, δώδεκα και τον Μάξιμο, δέκα ετών.

Σπούδασα International Tourism Management στο Πανεπιστήμιο Surrey του Λονδίνου, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση και Διεθνή Τουρισμό στην Γαλλία, MBA Hoteland Tourism Management.

Έχω σπουδάσει Motion Graphics & Animation στο Akto Art & Design College των Αθηνών. Έχω κάνει τρισδιάστατα ψηφιακά γραφικά για επώνυμα προϊόντα σε επιτυχημένα σποτ τηλεοπτικών διαφημίσεων και μικρές παραγωγές παιδικών ταινιών 3D Animation. 

Το 2007 ίδρυσα με την οικογένεια μου, η οποία είχε παράδοση στον τουρισμό του Ζαγοριου από το 1965, την Παγκοσμίως βραβευμένη ξενοδοχειακή επιχείρηση Mikro Papigo 1700 Hotel & Spa, με έδρα το Πάπιγκο Ζαγορίου στον Νομό Ιωάννινων. Από την ημερομηνία αποπεράτωσης του εμβληματικού ξενοδοχείου της Ηπείρου μέχρι και σήμερα πέρασαν 10 χρόνια, μέσα στην διάρκεια των οποίων καταφέραμε να αποσπάσουμε επτά Παγκόσμια Βραβεία σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο.

Είμαι Μέλος του World Tourism Organisation. Έχω συμμετοχή στα International Conferences on Tourism Statistics, International Conferences on Sustainable Tourism .

Είμαι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου.

2.Πόσα χρόνια μένεις στα Ιωάννινα;

Στα Ιωάννινα μένουμε επίσημα και σε μόνιμη βάση από το 2013, πηγαινοερχόμασταν όμως ήδη από το 2005 λόγω εργασιών για την δημιουργία της ξενοδοχειακής  μονάδας.

3.Έφυγες απο τη Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους, πως είναι να ζείς στην επαρχία; Το μετάνοιωσες;

Καθόλου δεν το έχω μετανιώσει, ουσιαστικά έχω φύγει αρκετά νωρίτερα λόγω σπουδών. Στην συνέχεια από το 2010 μέναμε για 3 χρόνια στην Ν. Γαλλία, τα παιδιά μας εκεί ξεκίνησαν το σχολείο και μετά για ένα χρόνο στην Θεσσαλονίκη ώστε να γίνει ομαλή πρόσβαση στο γλωσσικό κομμάτι για τα παιδιά και να μπουν σιγά σιγά στα ελληνικά χωρίς να χάσουν και τις άλλες γλώσσες. Λόγω της ολοκλήρωσης της Εγνατίας Οδού η απόσταση ήταν πιο κοντινή σε σχέση με την Αθήνα ώστε να επισκεπτόμαστε συχνά το Πάπιγκο. Τα Ιωάννινα είναι family friendly πόλη με κατάλληλες υποδομές και υγιές περιβάλλον για να μεγαλώνει κανείς οικογένεια. Το σχολείο μας είναι άψογο και γενικά οι αποστάσεις είναι κοντινές για όλες τις δραστηριότητες των παιδιών. Στην Αθήνα δεν ξέρω εάν θα τα προλάβαινα όλα αυτά!

4.Τα παιδιά δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν; Σας λείπει κάτι απο την Αθήνα;

Καθόλου, γενικά προσαρμόζονται πολύ εύκολα, είναι «εκπαιδευμένα» από πολύ μικρά στις αλλαγές. Μας λείπουν οι φίλοι, αλλά ευτυχώς πλέον με την Ιόνια Οδό η απόσταση είναι πολύ εφικτή και μας επισκέπτονται συχνά, περισσότερο εκείνοι παρά εμείς λόγω υποχρεώσεων. Εμένα μου λείπει προσωπικά η μυρωδιά του Πεύκου και το «φως» , αλλά τα αντισταθμίζω με την ανυπέρβλητη φύση του Ζαγορίου, το Ιτς Καλε (Ακρόπολη Ιωαννίνων στο Κάστρο) και την πανέμορφη λίμνη Παμβώτιδα. Η διαδρομή που κάνω το πρωί για το σχολείο (από παιδί  δεν μου άρεσε το σχολικό – προτιμώ να τα πηγαίνω εγώ και ο Κώστας) περιφερειακά της λίμνης είναι ένα κινηματογραφικό σκηνικό βγαλμένο από ταινία του Αγγελόπουλου και κάθε μέρα διαφορετικό… Πλέον έχουμε πολλούς καλούς φίλους και συνεργάτες και εδώ! Είναι το σπίτι μου.

5. Ασχολείσαι με την οικογενειακή σας επιχείρηση και το πολυβραβευμένο ξενοδοχείο “Μικρό Πάπιγκο”, είσαι μαμά δύο παιδιών, πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς και με την τοπική αυτοδιοίκηση και κατεβαίνεις υποψήφια με στις Περιφερειακές εκλογές με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, πως σε έπεισε;

Η αλήθεια είναι πως δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό, μου έγινε η τιμητική πρόταση από τον κ. Αλέκο Καχριμάνη, ο οποίος γνωρίζει το έργο μου και τις δυνατότητες μου. Εκτιμώ τον ίδιο, διότι κατάφερε να φέρει την  Ήπειρο σε τροχιά ανάπτυξης. Είναι ένας πολιτικός που έχει ανοικτή την πόρτα του γραφείου του σε όλους τους ανθρώπους από όπου και αν προέρχονται. Προσωπικά απέχω – απέχουμε από οποιαδήποτε κόμματα και χρώματα.

6.Γιατί να σε ψηφίσουμε;

Δεν είμαι πολιτικός, είμαι επιχειρηματίας. Δουλεύω, μιλάει το έργο μου. Δεν μου αρέσουν τα λόγια και οι φαμφάρες. Τα όπλα μου είναι η εξειδίκευση & η τεχνογνωσία. Πάνω κάτω όλοι γνωρίζουμε τι έχει κάνει ο καθένας μας. Η επιτυχία σε επαγγελματικό προσωπικό επίπεδο είναι το πλέον προσόν που μπορεί να φέρει όφελος σε κοινωνικό εύρος.

7.Εάν εκλεγείς, ποιό θα είναι το πρώτο πράγμα που θα ήθελες να κάνεις στην πόλη σου;

Τηρούμε τις προϋποθέσεις ως τόπος και ως υποδομές να γίνουμε Premium Destination. Χρειάζεται όμως και το κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό. Premium Destination Strategy. Ο Τουρισμός αγγίζει όλα τα επίπεδα εργασίας, τον Πρωτογενή τομέα & τα προϊόντα, την  Τεχνολογία, την Καινοτομία,  τον Πολιτισμό, την Ιατρική, την Παιδεία. Μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά.

Πρώτος στόχος η Μείωση της εποχικότητας. Για να επιτευχθεί αυτός ο φιλόδοξος στόχος, η μελέτη θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει πρόνοια δαπανών για ευρεία και εκτεταμένη στήριξη της δημιουργίας υποδομών κατάλληλων για προϊόντα του τουρισμού. Εκτός περιόδου αιχμής.

Η υπερεξάρτηση της οικονομίας σε ένα τομέα εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την οικονομία του τόπου. Σημαντική η ενίσχυση στον πρωτογενή τομέα και στην αναβάθμιση, πιστοποίηση των τοπικών προϊόντων. Τουρισμός και προϊόντα πάνε μαζί.

Η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος θα επέλθει με την ανάπτυξη ενός εξαιρετικού πακέτου προϊόντων ειδικού ενδιαφέροντος σε συνδυασμό με το προϊόν Βουνό, Πόλη και Θάλασσα.

8.Για το τέλος μια προσωπική ερώτηση! Με τι θα ήθελες να ασχοληθούν τα παιδιά σου, με τον τουρισμό ή τον πρωταθλητισμό;

Αγαπημένες μου, ανήκουμε στην ίδια μεγάλη οικογένεια του Αθλητισμού. Γνωρίζουμε καλά τις θυσίες και τους κόπους. Πραγματικά αυτό που επιθυμώ και εγώ και ο πατέρας τους  είναι να είναι ευτυχισμένοι ως Άνθρωποι. Ας ανοίξουν τα φτερά τους να πετάξουν όπου επιθυμεί η καρδούλα τους. Τις ρίζες τις έχουν και για τα δυο και τις βάσεις για ότι άλλο διαφορετικό εκείνα επιλέξουν. Να ήμαστε καλά και υγιείς για να μπορέσουμε να τα χαρούμε και να ήμαστε στο πλάι τους. Διακριτικά.

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES

MORE EDITOR'S ARTICLES

  Όταν ο ήλιος ανατείλει, η Βηρυτός, η πόλη μου, δεν θα υπάρχει πια   Patricia Khoder L’ Orient le Jour, 5 Αυγούστου 2020    *

  Όταν ο ήλιος ανατείλει, η Βηρυτός, η πόλη μου, δεν θα υπάρχει πια   Patricia Khoder L’ Orient le Jour, 5 Αυγούστου 2020    *

Αν πας Λευκάδα πρώτη φορά,προτάσεις για παραλίες,φαγητό και άλλα πολλά!

Αν πας Λευκάδα πρώτη φορά,προτάσεις για παραλίες,φαγητό και άλλα πολλά!

The Mall Athens, η καλύτερη λύση για να περάσει μια ημέρα παρέα με 4 αγόρια!

The Mall Athens, η καλύτερη λύση για να περάσει μια ημέρα παρέα με 4 αγόρια!

Που θα μείνεις που θα φας και που θα κολυμπήσεις στη Κύθνο

Που θα μείνεις που θα φας και που θα κολυμπήσεις στη Κύθνο

Η Έλενα Μποσγανά παίρνει υποτροφία στο Στάνφορντ και το γυναικείο μπάσκετ φωνάζει ΠΑΡΩΝ!

Η Έλενα Μποσγανά παίρνει υποτροφία στο Στάνφορντ και το γυναικείο μπάσκετ φωνάζει ΠΑΡΩΝ!

Βόλτα στο Μοναστηράκι παρέα με τα κορίτσια!

Βόλτα στο Μοναστηράκι παρέα με τα κορίτσια!

Τρεις ηρωίδες στη πρώτη γραμμή της βρετανικής Vogue

Τρεις ηρωίδες στη πρώτη γραμμή της βρετανικής Vogue

Η πρώτη φωτογραφία της Σάρα Καρμπονέρο μετά την περιπέτεια της υγείας της

Η πρώτη φωτογραφία της Σάρα Καρμπονέρο μετά την περιπέτεια της υγείας της

Τι πρέπει να “ξεφορτωθούμε” απο το σπίτι

Τι πρέπει να “ξεφορτωθούμε” απο το σπίτι