Δρόμος της Κρήτης πήρε το όνομα του «Ανδρέα Γιαννόπουλου» από το Χαμόγελο του Παιδιού

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 22-03-2019

Πραγματοποιήθηκε χθες στα Χανιά, η τελετή ονοματοδοσίας ενός δρόμου σε οδό «Ανδρέα Γιαννόπουλου», του μικρού Ανδρέα από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Συγκινημένος ο πατέρας του Ανδρέα Γιαννόπουλου, Κώστας, μιλώντας κατά την τελετή γύρισε το ρολόι του χρόνου πίσω, όταν ο 10χρόνος, τότε, Ανδρέας έδινε τη μάχη με την ασθένεια που του στοίχισε τελικώς τη ζωή. Μέσα από αυτή τη μάχη ο Ανδρέας Γιαννόπουλος «γέννησε» την ιδέα για την ίδρυση ενός φορέα που θα στηρίζει παιδιά.

Η τελετή οργανώθηκε από το Δήμο Χανίων και την οργάνωση «Το χαμόγελο του Παιδιού» παρουσία του προέδρου του Οργανισμού, Κώστα Γιαννόπουλου, με τον δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα να κάνει τα αποκαλυπτήρια.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του:

Στις 9 Νοεμβρίου του 1995, από το κρεβάτι του πόνου, έγραφε στο ημερολόγιο του: «Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαγητό, μερικά, δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε, λοιπόν, κι αφήστε τα λόγια, ας ενωθούμε κι ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά Αλβανάκια, άσπρα και μαύρα, όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο σύλλογος θα λέγετε “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Ελάτε, λοιπόν, να βοηθήσουμε. Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε». Αυτά ήταν το λόγια ενός δεκάχρονου παιδιού, σοφά λόγια.Ο Ανδρέας πρόλαβε να δει το όραμά του να υλοποιείται», συνέχισε ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Κώστας Γιαννόπουλος, επισημαίνοντας την ανταπόκριση της κοινωνίας, των αρχών και φορέων, στην προσπάθεια που καταβάλει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε ιδιαίτερα όλους όσοι συνέβαλαν ώστε δρόμος της πόλης να πάρει το όνομα του παιδιού του. «Είναι μεγάλη τιμή γιατί η τοπική κοινωνία τα Χανιά, η Κρήτη, αγκάλιασε το “Χαμόγελο του Παιδιού. Είναι για μένα, τον πατέρα ενός παιδιού που “έφυγε” πριν από 23 χρόνια, μια ιδιαίτερη στιγμή. Ο Ανδρέας άφησε πίσω του μια παρακαταθήκη».

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES