Οι απορίες μιας μπέμπας

Guest Editors

4moms team , 12-03-2019

Γράφει η Χριστίνα Καρρά

Με λένε μπέμπα και βρήκα ευκαιρία να σας εκθέσω κάποιες πολύ σημαντικές για μένα απορίες, είμαι σε θέση να γνωρίζω πως εκπροσωπώ κάθε μπέμπα και μπέμπη αυτής της χώρας και δεν σας κρύβω ότι αυτό με τιμά ιδιαίτερα.Βρήκα λοιπόν ευκαιρία  αφού δεν μπορώ να τις βροντοφωνάξω ακόμη λόγω …. ηλικίας να εκφραστώ μέσα από δω.Παρακαλώ δε να ληφθούν πολύ σοβαρά τα όσα αναφερθούν.

 Πρώτη και καίρια απορία: Ποιός σας είπε αγαπητοί γονείς ότι μας αρέσει να μας αποκαλείτε μπέμπα ,μπουμπού,μπέμπη και άλλα παρόμοια ασυνάρτητα;Κρίση ταυτότητας παθαίνουμε ώρες ώρες καθώς μόλις συναντιόμαστε σε παιδιάτρους,θερμοκοιτίδες ή παιδότοπους  συστηνόμαστε όλοι κι όλες με το ίδιο όνομα. Απαιτούμε λοιπόν να μας προσφωνείτε εξαρχής με το όνομα που σκοπεύετε να μας δώσετε!

 Προχωρώ ακάθεκτα στην δεύτερη απορία με την ελπίδα η πρώτη να βρήκε γόνιμο έδαφος. Λατρεμένες μου μαμάδες, αλήθεια με ποιο δικαίωμα αποφασίζετε αυθαίρετα για την πρώτη γκαρνταρόμπα μας και μας κυκλοφορείτε ειδικά εμάς τα κορίτσια σαν μπομπονιέρες; Δείξτε μας τα ρούχα πρώτα κι αν καταλάβετε πως το βλέμμα μας λέει ναι φορέστέ τα μας. Τι πάει να πει η όραση μας δεν είναι στα φόρτε της τους πρώτους μήνες;Το κιτς κουκλίτσα μου ακόμη μη κι ένας τυφλός μπορεί να το αντιληφθεί!

Επόμενη απορία που έχει να κάνει κυρίως με σας τις μανουλίτσες. Βρε κορίτσια μου γλυκά τι θα γίνει με αυτή την μανία των selfie ;Δεν πάει να βρέχεται η πάνα μας,δεν πάει να μας φεύγει η πιπίλα εσείς εκεί με τα σουφρωμένα χείλη και τα τσεκ ιν ακόμη και μέσα από τον χώρο της τουαλέτας! Συνέλθετε λιγάκι γιατί μου φαίνεται πως πιο πολύ μυαλουδάκι κουβαλάμε εμείς παρά εσείς!

 Απορίας συνέχεια λοιπόν. Ποιός σας είπε ότι μας αρέσει ο τρόπος που επιμένετε να βάλετε μπιμπερό και κουταλάκι στο κουκλίστικο στόμα μας; Όταν σφαλίζουμε με πείσμα περίσσειο το στόμα μας αυτό σημαίνει “Δεν θέλω να φάω” τι δεν καταλάβαινετε επιτέλους;Κουμάντο στο στομάχι σας!

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κι άλλες απορίες,η λίστα μου είναι διόλου ευκαταφρόνητη,μα λέω κάπου εδώ να σταματήσω αφού έναν υπνάκο τον χρειάζομαι στα σίγουρα. Πάντως υπάρχει κάτι για το οποίο ποτέ δεν θα αμφέβαλα και απορία δεν υπάρχει.Τι είναι αυτό;Μα η απέραντη αγάπη σας φυσικά την οποία εισπράττουμε καθημερινά!

 

Για την αρθρογράφο:

Το όνομά μου είναι Χριστίνα και είμαι συγγραφέας και καθηγήτρια Γερμανικών.Είμαι έγγαμη με έναν γιο που σπουδάζει.Κάθε εβδομάδα θα  τα λέμε μέσα από δω,θα ανακαλύπουμε ξανά πράγματα που τα θεωρούσαμε πολύ μακρινά μας πια,θα γελάσουμε,θα κάνουμε έναν εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό μας και κυρίως….θα περάσουμε καλά!

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES