Το 2019 η χρονιά της χορτοφαγίας, προβλέπει το περιοδικό The Economist

Διατροφή

4moms team , 09-01-2019

Πρόσφατα το περιοδικό The Economist δημοσίευσε την ετήσια έκδοση του περιοδικού το “The World in 2019” που προβλέπει τα θέματα που θα είναι πιο δημοφιλή το επόμενο έτος.

Στην έκθεση, ο ανταποκριτής John Parker εξηγεί ότι το 2019 θα είναι «η χρονιά των vegan», αναφέροντας ότι το 25 τοις εκατό του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών στο δημογραφικό πληθυσμό απο 25 έως 34 ετών αναγνωρίζεται ως vegan. Εταιρείες κρέατος όπως η Tyson κατέχουν μετοχές σε vegan εταιρίες. 

Υπάρχει διαρκής άυξηση του αριθμού σχολείων και νοσοκομείων που είναι πλέον υποχρεωμένοι να προσφέρουν χορτοφαγικά γεύματα και αλυσίδες όπως τα McDonald’s και τα TGI Fridays έχουν προσθέσει στο μενού τους χορτοφαγικές επιλογές.

Ο Parker γράφει ότι το ενδιαφέρον για έναν τρόπο ζωής, στον οποίο οι άνθρωποι δεν αποφεύγουν μόνο το κρέας και το δέρμα, αλλά όλα τα ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αυγών, του μαλλιού και του μεταξιού. Ο ίδιος προβλέπει ότι οι αντικαταστάτες του κρέατος θα έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στη veganism κοινότητα και “η μειοψηφία μέσα σε στη μειονότητα” θα γίνει έως “mainstream” το 2019.

Υπογραμμίζει τη δημοτικότητα της αλυσίδας burger Beyond Meat’s και της ολλανδικής μάρκας Vivera, που την πρώτη εβδομάδα  κυκλοφορίας στο Tesco πούλησε 40.000 μερίδες χορτοφαγικής μπριζόλας. Εάν τα κτηνοτροφικά κρέατα απογυμνωθούν, θα μπορούσαν να γίνουν μια μετασχηματιστική τεχνολογία, βελτιώνοντας τις δίαιτες πρωτείνης του Δυτικού κόσμου, μειώνοντας το οικολογικό αποτύπωμα της κτηνοτροφίας και ίσως μειώνοντας ακόμη και το κόστος των τροφίμων στις φτωχές χώρες, καταλήγει ο Parker.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES