Το Life Without Bullying απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους που είναι θύματα εκφοβισμού αλλά και για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: Το 26,8% των εφήβων έχει υποστεί διαδικτυακό εκφοβισμό, το 33% των μαθητών έχει βιώσει κάποια μορφή εκφοβισμού και δυστυχώς, το 17% των θυμάτων δεν αναφέρει το γεγονός.

Στο Life Without Bullying τα παιδιά μπορούν να απευθυνθούν σε κάποιο σύμβουλο για εκείνα ή για κάποιον φίλο τους. Το ίδιο ισχύει και για γονείς ή εκπαιδευτικούς που θέλουν να βοηθήσουν το παιδί ή κάποιο μαθητή/ρια.

Life Without Bullying

Το πρόγραμμα «Livewithoutbullying» αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και δημιουργήθηκε το 2015 από το ΚΜΟΠ στα πλαίσια αναζήτησης σύγχρονων τρόπων άμεσης υποστήριξης παιδιών που αντιμετώπιζαν προβλήματα εκφοβισμού.

Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, παιδιά και ενήλικες έχουν πρόσβαση σε διακριτές υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους, που παρέχονται ανώνυμα και δωρεάν. Παράλληλα, στα πλαίσια του προγράμματος υλοποιούνται ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση, τη βαθύτερη κατανόηση του φαινομένου του εκφοβισμού και την αποτελεσματικότερη διαχείρισή του.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μίας διαδικτυακής κοινότητας, στην οποία όλα τα μέλη θα μπορούν με σεβασμό και κατανόηση να μοιράζονται τις εμπειρίες και τις απόψεις τους γύρω από τον εκφοβισμό και να προσφέρουν απλόχερα την υποστήριξή τους.

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES